ΜΠΟΥΦΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΣΠΙΤΙΚΑ!!!

Η συνεχεια για τα αφρατα ψωμακια...!!!

svg35
Μερίδες: 8 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • κιμα μοσχαρισιο 1.200 γρ.
    νερο 1 φλ.τσαγιου η’ζωμο κρεατος
    ελαιολαδο 1/2 φλ.τσαγιου
    κρεμμυδι 2 μεγαλα ξερα ψιλοκομμενα
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη 1 κ.σουπας
    ελαιολαδο 2 κ.σουπας για το σωταρισμα των κρεμμυδιων

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ενα τηγανακι βαζουμε τις 2 κουταλιες ελαιολαδο και σωταρουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια για 10 λεπτα σε πολυ χαμηλη φωτια
  2.  να γινουν διαφανα,οχι να παρουν χρωμα.
  3. Τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν,και στην συνεχεια ριχνουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανιτσα και αρχιζουμε να ζυμωνουμε πολυ καλα,
  4. μεχρι να αφρατεψει ο κιμας και να αλλαξει χρωμα απο το ζυμωμα. Μπορουμε επισης να το ζυμωσουμε και στο μιξερ. Οσο πιο πολυ ζυμωνουμε τοσο πιο αφρατα θα γινουν.
  5. Πλαθουμε μεγαλα μπεργκερ,εγω τα εβαλα στα ταπερακια για μπιφτεκια να παρουν το ιδανικο σχημα,
  6. και μετα τα ψηνουμε σε αντικολλητικο τηγανι για 4 λεπτα απο καθε πλευρα η'τα βαζουμε σε ταψι με στρωμενη λαδοκολλα και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους για 15-20 λεπτα.
  7. Την συνεχεια την ξερουμε..ανοιγουμε καθε ψωμακι οριζοντια και γεμιζουμε με 1 μπεργκερ,τυρακι,μαρουλι,κρεμμυδι ντοματα... Καλη μας ορεξη!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Μαρτίου 2011