ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ!!!

Πολυ γευστικος χαλβας με την προσθηκη σουσαμιου-φουντουκιου και βουτυρου γαλακτος.. Δοκιμαστε τον!!!

svg30
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • σιμιγδαλι 3 φλ.τσαγιου χοντρο
    φουντουκια 100 γρ. χοντροκομμενα
    σουσαμι 50 γρ.
    βουτυρο 2 γενναιοδωρες κ.σουπας γαλακτος
    ελαιολαδο 1/2 φλ.τσαγιου
    κανελα 1 κ.σουπας κοφτη σκονη
    κανελα σκονη για γαρνιρισμα
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 2 1/2 φλ.τσαγιου
    νερο 3 φλ.τσαγιου
    κανελα 1 ξυλακι
    βανιλια 1 καψουλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μικρη κατσαρολιτσα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι και τα αφηνουμε να βρασουν για 5 λεπτα.(οταν ριξουμε το σιροπι αφαιρουμε το ξυλο κανελας)
  2. Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι και το βουτυρο να καψουν,
  3. και ριχνουμε το σιμιγδαλι
  4.   το σουσαμι
  5. και με ξυλινη μακρια κουταλα ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να καβουρντιστουν(οχι καουν)
  6. να παρουν ενα καστανοξανθο χρωμα.
  7. Τοτε ριχνουμε  την κανελα,τα φουντουκια τα καβουρντιζουμε λιγο,αφαιρουμε απο την φωτια την κατσαρολα
  8. και με μεγαλη προσοχη(γιατι πιτσιλαει και μπορει να καειτε)ριχνουμε το σιροπι μεσα στο σιμιγδαλι,
  9. ανακατευουμε βαζοντας παλι την κατσαρολα στην φωτια μεχρι να πηξει ελαφρως την αφαιρουμε παλι απο την φωτια σκεπαζουμε με πετσετα για 5 λεπτα και αυτο για να μπορεσει να κρατησει ο χαλβας την υγρασια του και να μην στεγνωσει.
  10. Βαζουμε τον χαλβα σε φορμα η'ατομικα φορμακια και ξεφορμαρουμε αφου εχει κρυωσει,και πασπαλιζουμε με την κανελα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Οκτωβρίου 2012