Προκειται για ενα υπεροχο παραδοσιακο γλυκο οπου το σιροπι και η κανελα ξεκινουν να κανουν παρτυ και σε καθε μοναδικη μπουκια αρχιζουν να χορευουν στον ουρανισκο σας μεχρι να ερθει η επομενη μπουκια που πιστεψτε με...θα ειναι πολυ πολυ συντομα!!!
60
Μερίδες: 15
Πολύ εύκολο
Συστατικά
σιμιγδαλι 380 γρ. ψιλο
βουτυρο 135 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
ζαχαρη 260 γρ.
αμυγδαλοψιχα 130 γρ. αλεσμενη
αβγα 5 σε θερμοκρασια δωματιου
μπεικιν παουντερ 2 1/2 κ.γλυκου
κανελα 1 κ.σουπας
ΥΛΙΚΑ (για το σιροπι)
ζαχαρη 465 γρ.
νερο 1 λιτρο
λεμονι Μιση φλουδα
κανελα 1/2 κ.γλυκου τριμμενη
χυμό λεμόνι Λιγες σταγονες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισουν και αφρατεψουν.
Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα.
Σε μπολ βαζουμε το σιμιγδαλι,την κανελα,το μπεικιν την αμυγδαλοψιχα τα ανακατευουμε
και τα προσθετουμε στο μιγμα του μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν.
Βουτυρωνουμε ενα ταψακι Νο 28 βαζουμε το μιγμα και με σπατουλα το στρωνουμε στην επιφανεια
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 -35 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας).
Αφαιρουμε το γλυκο απο τον φουρνο το κοβουμε σε κομματια και το αφηνουμε να κρυωσει και ετοιμαζουμε το σιροπι.
Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια κατσαρολα εκτος απο τον χυμο λεμονιου,
ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη
και μολις παρει βραση χαμηλωνουμε την θερμοκρασια μετραμε 15 λεπτα και τελος προσθετουμε τον χυμο. Με κουταλα σιροπιαζουμε σιγα σιγα ολη την επιφανεια του γλυκου.
Το αφηνουμε να σταθει να τραβηξει το σιροπι του και το σερβιρουμε παντα κρυο.
Ταιριαζει να το συνοδεψουμε με μια μπαλα παγωτου καιμακι.
Αν θελουμε μπορουμε να διακοσμησουμε το καθε κομματι απο ενα ασπρισμενο αμυγδαλο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα