

Συνταγής
Εκτύπωση
ΧΑΛΒΑΣ ΤΗΣ ΡΗΝΑΣ!!!
Προκειται για ενα υπεροχο παραδοσιακο γλυκο οπου το σιροπι και η κανελα ξεκινουν να κανουν παρτυ και σε καθε μοναδικη μπουκια αρχιζουν να χορευουν στον ουρανισκο σας μεχρι να ερθει η επομενη μπουκια που πιστεψτε με...θα ειναι πολυ πολυ συντομα!!!
Συστατικά
- σιμιγδαλι - 380 γρ. ψιλο
- βουτυρο - 135 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
- ζαχαρη - 260 γρ.
- αμυγδαλοψιχα - 130 γρ. αλεσμενη
- αβγα - 5 σε θερμοκρασια δωματιου
- μπεικιν παουντερ - 2 1/2 κ.γλυκου
- κανελα - 1 κ.σουπας
- ΥΛΙΚΑ (για το σιροπι)
- ζαχαρη - 2 κουπες
- νερο - 4 κουπες
- λεμονι - Μιση φλουδα
- κανελα - 1/2 κ.γλυκου τριμμενη
- χυμό λεμόνι - Λιγες σταγονες
Εκτέλεση
- Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη
- μεχρι να ασπρισουν και αφρατεψουν.
Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα συνεχιζοντας το χτυπημα. - Σε μπολ βαζουμε το σιμιγδαλι,την κανελα,το μπεικιν την αμυγδαλοψιχα τα ανακατευουμε
- και τα προσθετουμε στο μιγμα του μιξερ
και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν. - Βουτυρωνουμε ενα ταψακι Νο 28 βαζουμε το μιγμα και με σπατουλα το στρωνουμε στην επιφανεια
- και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 -35 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας).
Αφαιρουμε το γλυκο απο τον φουρνο - το κοβουμε σε κομματια και το αφηνουμε να κρυωσει και ετοιμαζουμε το σιροπι.
- Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια κατσαρολα εκτος απο τον χυμο λεμονιου,
- ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη
- και μολις παρει βραση χαμηλωνουμε την θερμοκρασια μετραμε 18 λεπτα και τελος προσθετουμε τον χυμο. Με κουταλα σιροπιαζουμε σιγα σιγα ολη την επιφανεια του γλυκου.
- Το αφηνουμε να σταθει να τραβηξει το σιροπι του και το σερβιρουμε παντα κρυο.
- Ταιριαζει να το συνοδεψουμε με μια μπαλα παγωτου καιμακι.
Αν θελουμε μπορουμε να διακοσμησουμε το καθε κομματι απο ενα ασπρισμενο αμυγδαλο.