ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ(ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ)

svg40
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • χοιρινό απο λαιμο 1 κιλο για τηγανια.
    κρεμμυδι ξερο 1 τεμ.κομμενο σε φετες
    κρεμμυδακια φρεσκα 4 τεμ.ψιλοκομμενα
    μανιταρια 1/2 κονσερβα
    Πιπεριες χρωματιστες απο μιση σε καθε χρωμα κομμενες ζουλιεν-μπαστουνακια
    λευκο κρασι 1 ποτηρι νερου 250 ml
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη
    Θυμαρι
    Ελαιολαδο 50 ml
    Λεμονι χυμο 1 1/2 λεμονια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχω πλυνει το κρεας και το εχω στεγνωσει πολυ καλα απο τα νερα και το εχω  κοψει σε μπουκιτσες.
  2. βαζουμε σε ενα βαθυ τηγανι λαδι και  αφου εχει  ζεσταθει ριχνουμε την τηγανια και την φερνουμε βολτες, μεχρι να αρχισει να παιρνει χρωμα το κρεας.
  3. στην συνεχεια χαμηλωνουμε τη φωτια και ριχνουμε τα κρεμμυδια,τις πιπεριες και τα μανιταρια.
  4. τα  ανακατευουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν.
  5. Στο τελος   σβηνουμε με το κρασι και το αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να εξατμιστει το κρασι και μεινει με το λαδακι του.
  6. Αφου μεινει με το λαδακι της η τηγανια προσθετουμε το λεμονι,αλατι,πιπερι,ριγανη,θυμαρι ανακατευουμε και η τηγανια ειναι ετοιμη να την σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Οκτωβρίου 2010