ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ!!!

Εχω την πεθερα μου που με προμηθευει τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα με αγρια χορτα που μαζευει η ιδια...ειναι η χαρα της αυτη,να μαζευει και να τα μοιραζει στα παιδια της. Σκεφτηκα λοιπον να δοκιμασω να φτιαξω φρικασε να δω πως θα ειναι,και τελικα το αποτελεσμα ηταν νοστιμοτατο.

svg90
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • χοιρινο 1 κιλο για κατσαρολα
    χορτα 2 κιλα διαφορα
    κρεμμυδια 2 μετρια ξερα ψιλοκομμενα
    κρεμμυδακια 5 φρεσκα
    ανηθο 1/2 ματσακι
    χυμό λεμόνι 1 1/2-2 λεμονια
    αυγο 1
    κορν φλαουρ 2 κ.σουπας γεματες
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ψιλοκοβουμε ξερα και φρεσκα κρεμμυδια,βαζουμε λιγο ελαιολαδο  στην κατσαρολα μας,και σωταρουμε τα κρεμμυδια,
  2. και στην συνεχεια  αφου εχουμε κοψει σε μεριδες το κρεας,το εχουμε πλυνει καλα, το ριχνουμε και αυτο μαζι με τα κρεμμυδια και τα σωταρουμε ολα μαζι.
  3. Κατοπιν ριχνουμε τον ψιλοκομμενο ανηθο τα ανακατευουμε ολα καλα,
  4. ριχνουμε νερακι να σκεπαζει το κρεας,κλεινουμε το καπακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει.
  5. Τωρα αφου εχουμε καθαρισει και πλυνει τα χορτα καλα καλα να φυγουν τα  χωματα,και για να πιο ευκολια ριξτε στην γουρνα που πλενετε τα χορτα ξυδι και αλατι για να φευγουν τα χωματα πιο ευκολα. Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα οπου βραζει νερο να βρασουν για ενα 20λεπτο
  6. τα σουρωνουμε και μιση ωρα πριν γινει το χοιρινο,ριχνουμε τα χορτα να βρασουν ολα μαζι,και αφου βρασουν ριχνουμε το αναλογο αλατακι.
  7. Τελος χτυπαμε στο μουλτι το αυγο,στην συνεχεια ριχνουμε τον χυμο λεμονιων τα χτυπαμε μαζι,και στην συνεχεια παιρνουμε 3 κουταλες ζουμακι απο το φαγητο τις ριχνουμε στο αυγολεμονο,και 2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ τα χτυπαμε καλα και τα ριχνουμε στο φαγητο μας, αφου το εχουμε κατεβασει απο την φωτια
  8. .Κουναμε την κατσαρολα να παει παντου και το ξαναβαζουμε στη φωτια να παρει 2-3 βρασεις να πηξει το ζουμακι,και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Ιανουαρίου 2011