ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ (BABY) ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!

Συνηθως μαγειρευεται με μοσχαρι,αλλα στην διατροφη μου το μοσχαρι ειναι πλεον περιορισμενο και ετσι το μαγειρεψα με χοιρινο και μινι κολοκυθακια γιατι σαν φαγητο ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου απο τα παιδικα μου χρονια ετσι οπως το μαγειρευε η μητερα μου, και το μαγειρευει ακομα.. Βεβαια τα κολοκυθακια τηγανιζονται με βουτυρακι,αλλα το τηγανισμα απαγορευμενο και αυτο. Ετσι λοιπον τα κολοκυθακια ψηθηκαν ελαφρα στον φουρνο και εγινε ενα φαγητο μελωμενο λουκουμι....!!!

svg55
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • χοιρινο 1 κιλο μπουτι κομμενο σε μεριδες,η’μοσχαρι
    κολοκυθακια 1.300 γρ. baby
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο λιωμενο
    ντοματες 3 μεγαλες ωριμες ,η’1 συσκευασια ντοματοχυμο
    αβγα 1
    χυμό λεμόνι από 2 λεμονια
    κορν φλαουρ 2κ.γλυκου
    ελαιολαδο λίγο
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε πολυ καλα το κρεας,
  2. βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει στην κατσαρολα μας,ριχνουμε το κρεμμυδι και το σωταρουμε μεχρι να γυαλισει,
  3. τοτε ριχνουμε το κομματιασμενο κρεας και τα σωταρουμε ολα μαζι,
  4. ριχνουμε τις τριμμενες ντοματες,πιπερι
  5.  ζεστο νερακι μεχρι να σκεπαζει το κρεας,κλεινουμε την κατσαρολα και μαγειρευουμε σε μετρια φωτια για 1 ωρα.
  6. Καθαριζουμε ,πλενουμε και σκουπιζουμε πολυ καλα τα κολοκυθακια απο τα νερα,
  7. στρωνουμε σε λαμαρινα του φουρνου λαδοκολλα και τοποθετουμε τα κολοκυθακια με 1 πινελο η'με λαδωμενα χερια τα λαδωνουμε
  8.  και τα ψηνουμε  μεχρι να παρουν ενα ελαφρυ χρωμα απ'ολες τις πλευρες. Τα αφαιρουμε απο τον φουρνο,
  9. και αφου εχει κλεισει 1 ωρα το κρεας ριχνουμε τα κολοκυθακια να βρασουν ολα μαζι για μιση ωρα ακομα.(Αν το φαγητο χρειαζεται νερακι συμπληρωνουμε λιγο ζεστο).
  10. Αφου βρασουν ριχνουμε το αναλογο αλατι, κλεινουμε το ματι της κουζινας,και ετοιμαζουμε το αυγολεμονο. Χτυπαμε στο μουλτι το αυγο,στην συνεχεια προσθετουμε τον χυμο λεμονιων,ξαναχτυπαμε,παιρνουμε 5-6 κουτ.σουπας απο το ζουμακι του φαγητου και τις προσθετουμε στο αυγολεμονο,ριχνουμε και το κορν φλαουρ χτυπαμε και το ριχνουμε στο φαγητο.
  11. Παιρνουμε την κατσαρολα την κουναμε κυκλικα να παει παντου το αυγολεμονο και το βαζουμε να παρει μια βραση
  12. και το φαγακι ειναι ετοιμο να σερβιριστει..
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Φεβρουαρίου 2013