ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ!!!

Επικαιρο φαγητο λογω των εορτων, και οχι μονο..

svg70
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • χοιρινο 1 κιλο
    σελερι 2 κιλα
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο
    χυμό λεμόνι 1 με 1 1/2 λεμονια
    αβγα 1
    κορν φλαουρ 4-5 κ.γλυκου
    ελαιολαδο λίγο
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε τις ριζες απο το σελερι,και το κοβουμε σε 3 μερη,
  2. πλένουμε πολυ καλα με αφθονο νερο,
  3. και το βραζουμε μεχρι να δουμε οτι ειναι σχεδον ετοιμο,και μετα το σουρωνουμε.Με τον τροπο αυτο το φαγητο μας δεν θα γινει βαρυ.
  4. Σε μια κατσαρολα,βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σωταρουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι
  5. και στην συνεχεια ριχνουμε το κρεας μας το σωταρουμε και αυτο
  6. ριχνουμε πιπερακι νερακι μεχρι να σκεπασουμε το κρεας μας και το αφηνουμε να σιγοβρασει..
  7. λιγο πριν ειναι ετοιμο και αν και εφοσον χρειαζεται νερακι συμπληρωνουμε λιγο και προσθετουμε το σελερι να βρασει για λιγο  με το κρεας αφου το εχουμε ηδη νεροβρασει.
  8. Στην συνεχεια ριχνουμε το αναλογο αλατακι,αφου δουμε οτι το φαγητο μας εχει  βρασει και το κατεβαζουμε απο την φωτια να ετοιμασουμε το αυγολεμονο. Στο μουλτι χτυπαμε το αυγο,το λεμονι,4-5 κ.γλυκου κορν φλαουρ,και 3 κουταλες ζωμο απο το φαγητο μας και το ριχνουμε στο φαγητο.
  9. Κουναμε την κατσαρολα μας να παει παντου το αυγολεμονο,το ξαναβαζουμε στην φωτια να παρει 2-3 βρασεις για πηξει η σαλτσουλα του,και ειναι ετοιμο για να το σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Δεκεμβρίου 2010