ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ!!!

Απιστευτα πεντανοστιμο χοιρινο ρολο το οποιο μας εφτιαχνε χρονια ο συγχωρεμενος πια πατερουλης μου ψητοπωλης στο επαγγελμα που τους μεζεδες τους επαιζε στα δαχτυλα που λενε... Ετσι λοιπον αποφασισα την ημερα των Χριστουγεννων να τιμησω το πεντανοστιμο αυτο ρολο που ηταν τοσο τρυφερο και ζουμερο το κρεας με εγκλωβισμενες υπεροχες γευσεις και αρωματα. Απο τα στοματα των καλεσμενων το μονο που ακουγες ηταν τα μμμ...μμμ...μμμ.. Μπορειτε να το φτιαξετε παραμονη πρωτοχρονιας,και οχι μονο.. Επισης μπορει να ψηθει και στην σουβλα οπως το εκανε ο πατερουλης μου, και  που τωρα πλεον το φτιαχνει ο αδερφουλης μου. Το μονο που εχετε να κανετε  ειναι να το δοκιμασετε να δειτε ποσο δικιο εχω...

svg180
Μερίδες: 7 ατομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • χοιρινο πανσετα χωρις κοκαλα 3 κιλα την οποια θα πειτε στον χασαπη να σας την ανοιξει για να την γεμισετε
    σκορδο 6-7 ολοκληρες σκελιδες
    ντοματες 2 κομμενες σε χοντρες φετες χωρις σπορια
    Τυρι φετα κομμενη σε φετες μπαστουνια
    κιτρινα τυρια σκληρα πικαντικα κεφαλοτυρι -πεκορινο κομμενα σε μπαστουνακια
    πιπεριες χρωματιστες κομμενες σε χοντρα μπαστουνια
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Στρωνουμε στον παγκο μας μια λαδοκολλα  και απλωνουμε το κρεας. Ριχνουμε σε ολη την επιφανεια του αλατι,πιπερι,ριγανη
  2.  στο κεντρο του στρωνουμε τις ντοματες, σκορδα,τυρια,και τις πιπεριες εναλλαξ τα χρωματα τους για πιο ομορφο αποτελεσμα.
  3. Κατοπιν το διπλωνουμε με προσοχη σε ρολο και  αν θελουμε με μια σακοραφα αρχιζουμε να το ραβουμε καλα ωστε να κλεισουμε ολα τα ανοιγματα για να εγκλωβισουμε την γεμιση  να μην μας αδειασει στο ψησιμο. Η απλα με τον σπαγγο  το δενουμε πολυ σφιχτα.(Μπορειτε αν θελετε  να το ετοιμασετε απο το προηγουμενο βραδυ να το βαλετε στο ψυγειο και την αλλη μερα να το ψησετε.
  4. Το βαζουμε στην γαστρα ριχνουμε μονο ενα νεροποτηρο νερο,ουτε λαδι,ουτε βουτυρο γιατι το κρεας θα βγαλει πολυ λιπος κατα την ωρα του ψησιματος.
  5. Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη στους 200 βαθμους μεχρι να παρει βραση και μετα το χαμηλωνουμε στους 160 -170 και το γυρναμε ποτε ποτε να παρει χρωμα απ'ολες τις πλευρες του. Προς το τελος ανοιγουμε το καπακι και το αφηνουμε να παρει το ξεροψημενο χρωμα του. Το ψησιμο του ειναι γυρω στις 3 ωρες.
  6. Το αφαιρουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε να μισοκρυωσει ωστε να μπορεσουμε να το κοψουμε σε ομορφες φετες χωρις να μας διαλυθει,και μετα αφαιρουμε τον σπαγγο με προσοχη. Συνοδεψτε το με πατατουλες φουρνου λεμονοπορτοκαλατες,με μουσταρδα,λαδι και ψιλοκομμενο σκορδακι,γινονται λουκουμι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Δεκεμβρίου 2012