Choco Hell Dessert

Choco Hell Dessert Προκειται για ενα σοκολατενιο μασιφ γλυκο ψυγειου που και τουρτα μπορεις να τo πεις... Με αφρατη  βελουδινη κρεμα, επικαλυψη γκαναζ και βαση καριοκα.. Αυτο το γλυκο θα σας ξετρελανει σας το εγγυωμαι!!!! Δικο σας!!!

svg95
Μερίδες: 16 κομμάτια
Επαγγελματικό

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
    βουτυρο 130 γρ.
    αβγα 2
    μπισκότα βουτύρου 240 γρ. θρυμματισμενα στο μουλτι
    καρύδια 250 γρ. μετρια κομμενα στο μουλτι
    φυστίκι αιγίνης μετρια κομμενα στο μουλτι και λιγα επιπλεον τριμμενα για την διακοσμηση
    ζάχαρη άχνη 100 γρ. κοσκινισμενη
    κακάο 20 γρ. κοσκινισμενο
    κονιάκ 50 ml
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
    τυρι κρεμα 330 γρ. παγωμενο
    ζαχαρουχο γαλα 1 (397 γρ) παγωμενο
    ζελατίνη 3 φυλλα λιωμενα σε ζεστο νερο (6 κ.σουπας)
    κουβερτουρα 200 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι
    βουτυρο 1 κ.σουπας
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
    κρεμα γαλακτος 200 ml
    κουβερτουρα γαλακτος 255 γρ. κομματιασμενη
    βουτυρο 2 κ.γλυκου
    αλατι 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

  1. Σε μπεν μαρι λιωνουμε το βουτυρο
  2. και προσθετουμε στην συνεχεια τα αυγα ανακατευοντας με τον αυγοδαρτη.
  3. Κατοπιν προσθετουμε την αχνη με το κακαο ανακατευουμε καλα και αφαιρουμε απο τη φωτια το σκευος.
  4. Προσθετουμε στην συνεχεια τα μπισκοτα,
  5. τους ξηρους καρπους
  6. και τελος το κονιακ.
  7. Κανουμε ενα πολυ πολυ καλο ανακατεμα
  8. και προσθετουμε το μιγμα σε αποσπωμενη φορμα Νο .24 Στρωνουμε ομοιομορφα το μιγμα σε ολη την φορμα και παγωνουμε στην καταψυξη μεχρι να ετοιμασουμε την κρεμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ

  1. Χτυπαμε το τυρι κρεμα στο μιξερ μεχρι να αφρατεψει,
  2. Προσθετουμε το ζαχαρουχο και τα χτυπαμε μαζι για λιγο να ενωθουν.
  3. Προσθετουμε την λιωμενη ζελατινη,
  4. χτυπαμε για λιγο και τελος προσθετουμε την λιωμενη κουβερτουρα με το λιωμενο βουτυρο
  5. και χτυπαμε μεχρι να δουμε μια πηχτη κρεμα μους.
  6. Στρωνουμε τη μους πανω απο την παγωμενη βαση ομοιομορφα και παγωνουμε παλι το γλυκο μας στη καταψυξη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ

  1. Σε κατσαρολακι βαζουμε την κρεμα γαλακτος με την κουβερτουρα ανακατευοντας μεχρι να εχουμε ενα λειο σοκολατενιο μιγμα,
  2. προσθετουμε το βουτυρομε μια πρεζα αλατι
  3. ανακατευουμε και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια της και κατοπιν την βαζουμε στη συντηρηση του ψυγειου μας να παγωσει ελαφρα.
  4. Αφαιρουμε το γλυκο απο την καταψυξη και απλωνουμε την γκαναζ σε ολη την επιφανεια του γλυκου.
  5. Πασπαλιζουμε με τριμμενο φιστικι Αιγινης και παγωνουμε το γλυκο μας στο ψυγειο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Φεβρουαρίου 2017