Ειχα αρκετα αγρια χορτα βρασμενα και ηθελα εκτος απο σαλατα να τα αξιοποιησω.. ετσι λοιπον σκεφτηκα να τα κανω πιτακια.
45
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
χορτα 1 πιατο βαθυ βρασμενα και καλα στραγγισμενα
κρεμμυδακια 4 φρεσκα
ανηθο 1 φλ.τσαγιου
φετα 1 φλ.τσαγιου τριμμενη η’οση θελετε εσεις
πιπερι
ελαιολαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
αλευρι 500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις(εγω εβαλα για πιτες-ψωμι)
ξυδι 1 κ.σουπας
ουζο 1/3 φλ.τσαγιου
ελαιολαδο 1/2 φλ.τσαγιου
αλατι 1 κ.γλυκου
νερο χλιαρο οσο παρει,περιπου 1 ποτηρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ριχνουμε το αλευρι σε μπολ κανουμε λακκουβα και ριχνουμε ολα τα υλικα εκτος απο το νερο,οσο ζυμωνουμε ριχνουμε σιγα σιγα το νερο γιατι μπορει να μην χρειαστει ολο.
Οταν το ζυμαρι μαζευεται μπαλα και δεν κολλαει στα χεριαειναι ετοιμο και το σκεπαζουμε με μια πετσετα να σταθει για 30 λεπτα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:Σε ενα τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθεικαι σωταρουμε τα ψιλοκομμενα φρεσκα κρεμμυδακια,
στην συνεχειαριχνουμε τα χορτα,τον ανηθο ανακατευουμε,
και τελος το τυρι με το πιπερακι.
Τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν,και παιρνουμε ενα μικρο μερος απο την ζυμητην ανοιγουμε στο μεγεθος ενος πιατου (φρουτου) βαζουμε λιγη γεμιση
διπλωνουμε και με ενα πηρουνι παταμε τις ακρες του φυλλου για να κλεισει.
Με αυτο τον τροπο τα φτιαχνουμε για το τηγανι και τα τηγανιζουμε σε μετρια φωτια και απο τις δυο μεριες, αφου εχουν παρει το αναλογο χρωματα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι.
Αν θελουμε να τα κανουμε στον φουρνο ανοιγουμε λιγο μεγαλυτερο φυλλοβαζουμε την γεμιση και τα τυλιγουμε σαλιγκαρια ατομικα..η'οτιθελετε εσεις.Αλοιφουμε ενα ταψακι με λαδι τοποθετουμε τα πιτακια μαςτα λαδωνουμε και αυτα τα ραντιζουμε με λιγο νερακι και τα ψηνουμεσε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν ενα ροδοκοκκινο χρωμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Ιανουαρίου 2011
Η συνταγη για την ζυμη ειναι της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ