ΖΥΜΕΣΛΑΧΑΝΙΚΑΠΙΤΕΣ

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ Η’ΤΗΓΑΝΙΤΑ!!!

Ειχα αρκετα αγρια χορτα βρασμενα και ηθελα εκτος απο σαλατα να τα αξιοποιησω.. ετσι λοιπον σκεφτηκα να τα κανω πιτακια.

svg45
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    χορτα 1 πιατο βαθυ βρασμενα και καλα στραγγισμενα
    κρεμμυδακια 4 φρεσκα
    ανηθο 1 φλ.τσαγιου
    φετα 1 φλ.τσαγιου τριμμενη η’οση θελετε εσεις
    πιπερι
    ελαιολαδο
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    αλευρι 500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις(εγω εβαλα για πιτες-ψωμι)
    ξυδι 1 κ.σουπας
    ουζο 1/3 φλ.τσαγιου
    ελαιολαδο 1/2 φλ.τσαγιου
    αλατι 1 κ.γλυκου
    νερο χλιαρο οσο παρει,περιπου 1 ποτηρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ριχνουμε το αλευρι σε μπολ κανουμε λακκουβα και ριχνουμε  ολα τα υλικα εκτος απο το νερο, οσο ζυμωνουμε ριχνουμε σιγα σιγα  το νερο γιατι μπορει να μην χρειαστει ολο.
  2. Οταν το ζυμαρι μαζευεται μπαλα και δεν κολλαει στα χερια ειναι ετοιμο και το σκεπαζουμε με μια πετσετα να σταθει για 30 λεπτα.
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:Σε ενα τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και σωταρουμε τα ψιλοκομμενα φρεσκα κρεμμυδακια,
  4. στην συνεχεια ριχνουμε τα χορτα,τον ανηθο ανακατευουμε,
  5. και τελος το τυρι με το πιπερακι.
  6. Τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν,και παιρνουμε ενα μικρο μερος απο την ζυμη την ανοιγουμε στο μεγεθος ενος πιατου (φρουτου) βαζουμε λιγη γεμιση
  7. διπλωνουμε και με ενα πηρουνι παταμε τις ακρες του φυλλου για να κλεισει.
  8. Με αυτο τον τροπο τα φτιαχνουμε για το τηγανι και τα τηγανιζουμε σε  μετρια φωτια και απο τις δυο μεριες, αφου εχουν παρει το αναλογο χρωμα τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι.
  9. Αν θελουμε να τα κανουμε στον φουρνο ανοιγουμε λιγο μεγαλυτερο φυλλο βαζουμε την γεμιση και τα τυλιγουμε σαλιγκαρια ατομικα..η'οτι θελετε εσεις.Αλοιφουμε ενα ταψακι με λαδι τοποθετουμε τα πιτακια μας τα λαδωνουμε και αυτα τα ραντιζουμε με λιγο νερακι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν  ενα ροδοκοκκινο χρωμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Ιανουαρίου 2011