ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

Μπισκοτα με γευση κουραμπιε και με γεμιση...που θα σας εκπληξει!!!Μοναδικα μπισκοτα-κουραμπιεδες γεμιστα με απιθανη και πραγματικα μοναδικη γεμιση πλασμενα με μπολικα καβουρντισμενα αμυγδαλα και γιδινο βουτυρο,δινουν ενα αξεπεραστο μυρωδατο και γευστικο αποτελεσμα που θα σας εντυπωσιασει.Ακολουθηστε τις οδηγιες μου κατα γραμμα και μη φοβηθειτε αν σας ανοιξουν στο ψησιμο γιατι πολυ απλα ειναι τετοια η ζυμη που ετσι πρεπει να γινει!Με την πρωτη δαγκωματια θα δειτε ποσο τραγανα και συγχρονως απιστευτα αφρατα ειναι που πιστεψτε με δυσκολα θα σταματησετε στο ενα!! Απολαυστε τα !!!

Συστατικά

  • βουτυρο 0.5 κιλο αιγοπροβειο
    αμυγδαλα 250 γρ. ωμα χωρις την φλουδα,καβουρντισμενα και χοντροκομμενα
    ζαχαρη αχνη 125 γρ.
    ζαχαρη 175 γρ. κρυσταλλικη
    αβγα 2 κροκους
    σοδα 1 κ.γλυκου κοφτο
    κονιακ 40 ml
    βανιλια 2
    Ξυσμα ενος λεμονιου
    αλευρι 600 γρ. μαλακο
    Maltesers 175 γρ. (μαλτισερς) για την γεμιση θα περισσεψουν κιολας
    ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο στο μιξερ
  2. μεχρι να ασπρισει και να γινει αφρατο σαν σαντιγι.
  3. Κατοπιν προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος απο τα αμυγδαλα και το αλευρι.Την σοδα την διαλυουμε στο κονιακ.
  4. Τα χτυπαμε ολα μαζι πολυ καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα,και κατοπιν  προσθετουμε  τα αμυγδαλα ανακατευουμε,
  5. και τελος το αλευρι λιγο λιγο
  6. μεχρι να εχουμε μια ζυμη που δεν κολλαει στα χερια.
  7. Ζυγιζουμε καθε κομματι ζυμης που θα πλαθουμε σε 45 γρ.
  8. Το βαζουμε στην παλαμη μας και το πιεζουμε να πλατυνει λιγο.Βαζουμε στο κεντρο απο ενα μαλτισερς,
  9. το κλεινουμε σε πουγκι,το πλαθουμε μπαλιτσα
  10. το πιεζουμε λιγο ελαφρα και το τοποθετουμε στην λαμαρινα μας,αφηνοντας αρκετη αποσταση μεταξυ τους γιατι θα πλατυνουν στο ψησιμο .
  11. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μερι να τελειωσουν τα υλικα μας.
  12. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα.
  13. Τα αφηνουμε να κρυωσουν πολυ καλα και τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Δεκεμβρίου 2015