ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ!!!

Υπεροχα,μοσχομυρωδατα Χριστουγεννιατικα μπισκοτα, γλασαρισμενα με διαφορα χρωματα για πιο ομορφη και  χαρουμενη εμφανιση. Φτιαξτε τα για την οικογενεια σας,ακομα και για τους φιλους σας,προσφεροντας τα για δωρο σε Χριστουγεννιατικα μεταλλικα κουτια. Δοκιμαστε τα!!!

svg40
Μερίδες: 70 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • βουτυρο 250 γρ.Lurpak σε θερμοκρασια δωματιου
    ζαχαρη 1 νεροποτηρο
    αβγα 1
    κανελα 1 κ.γλυκου
    γαρυφαλλο 1 πρεζα
    αλατι 1 πρεζα
    Ξυσμα απο πορτοκαλι απο 1 πορτοκαλι και τον χυμο του
    Ξυσμα απο μανταρινια απο 2 και τον χυμο τους
    ξυσμα λεμονιου απο 1 λεμονι
    αλευρι 500 γρ. για ολες τις χρησεις (ισως και κατι γραμμαρια επιπλεον)
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
    ζαχαρη αχνη 200 γρ.
    αβγα 1 ασπραδι
    χυμό λεμόνι Μερικες σταγονες
    χρωμα ζαχαροπλαστικης

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα και τα χτυπαμε για 3 λεπτα εκτος απο το αλευρι και τους χυμους των φρουτων.
  2. Κατοπιν ριχνουμε το αλευρι με τους χυμους
  3.  χτυπαμε για λιγο να ομογενοποιηθουν τα υλικα και σταματαμε το χτυπημα..η ζυμη μας πρεπει να ειναι ναι μεν μαλακη αλλα να μην κολλαει στα χερια.
  4. Την απλωνουμε στον παγκο εργασιας μας και την ανοιγουμε σε παχος 3-5 χιλ.και κοβουμε με διαφορα χριστουγεννιατικα κουπ πατ.
  5. Τα αραδιαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωμενη με λαδοκολλα
  6.  και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 15 λεπτα μεχρι να παρουν λιγο χρωματακι στις ακρες.Εαν τα δειτε οτι ειναι μαλακα μην φοβηθειτε..ειναι ετοιμα,οταν κρυωσουν θα σκληρυνουν.
  7. Τα αφηνουμε να κρυωσουν και ετοιμαζουμε το γλασο.Το μοιραζουμε σε διαφορα μπολακια προσθετουμε  μερικες σταγονες απο διαφορα χρωματα ζαχαροπλαστικης ανακατευουμε καλα και γαρνιρουμε τα μπισκοτα μας.Μπορουμε επισης να τα κανουμε γεμιστα με μαρμελαδα της αρεσκειας μας.Αφου σταθεροποιηθουν τα χρωματα τα φυλασουμε σε κουτι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Δεκεμβρίου 2013