ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

Υπεροχος Χριστουγεννιατικος κορμος φουλ στην σοκολατα με καβουρντισμενα φουντουκια και σταφιδες με επικαλυψη σοκολατας και φανταστικο αρωμα θα εξιταρει τον ουρανισκο σας. Δοκιμαστε τον!!! Για την επικαλυψη του κορμου κραταμε ενα μερος απο την γεμιση σοκολατας.

svg40
Μερίδες: 15 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    αλευρι φαριν απ 1/2 φλ.τσαγιου διπλοκοσκινισμενο
    κακαο 1/2 φλ.τσαγιου αγλυκο διπλοκοσκινισμενο
    αβγα 5
    ουισκι 2 κ.σουπας
    βανιλια 1 καψουλα
    αλατι 1 πρεζα
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    κρεμα γαλακτος 400 γρ. 35% λιπαρα
    σοκολατα κουβερτουρα 400 γρ. με περισσοτερη απο 60% περιεκτικοτητα σε κακαο κομματιασμενη
    βουτυρο 1 κ.σουπας
    αλατι 1 πρεζα
    ουισκι 2 κ.σουπας
    φουντουκια 125 γρ.καβουρντισμενα και κομμενα στη μεση
    σταφιδες 100 γρ.με επικαλυψη σοκολατα γαλακτος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε την κρεμα γαλακτος και μολις ερθει σε σημειο βρασμου,
  2. την αφαιρουμε και την ριχνουμε σε μπολ οπου εχουμε κομματιασει την κουβερτουρα.
  3. Αφηνουμε να σταθει για 1 λεπτο και ανακατευουμε σιγα σιγα να λιωσει η σοκολατα,
  4. προσθετουμε το βουτυρο,το αλατι και το ουισκι
  5. και ανακατευουμε οσο μπορουμε ωστε να δωσουμε στην σοκολατα γυαλαδα.Την αφηνουμε λιγο να κρυωσει και μετα την τοποθετουμε στο ψυγειο μεχρι να την χρησιμοποιησουμε.Θα πρεπει η υφη της να μοιαζει με την μερεντα που αλειφουμε στο ψωμι μας,λιγο πιο ρευστη.
  6. Στον καδο του μιξερ ριχνουμε τα αυγα,το αλατι,την ζαχαρη την βανιλια και τα χτυπαμε για 8 λεπτα
  7.  μεχρι να φουσκωσουν και να γινουν μια παχια κρεμα.
  8. Σταματαμε το χτυπημα και ριχνουμε το αλευρι με το κακαο εναλλαξ με το ουισκι,
  9. και με σπατουλα διπλωνουμε ελαφρα το μιγμα για να μη χασουμε το ογκο των χτυπημενων αυγων.
  10. Βουτυρωνουμε πολυ καλα την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας,
  11. στρωνουμε λαδοκολλα,βουτυρωνουμε και την λαδοκολλα
  12. και ριχνουμε το μιγμα.Το στρωνουμε απαλα να απλωθει ομοιομορφα σε ολη την λαμαρινα
  13. και ψηνουμε στους 200 βαθμους στον αερα για 10 -12 λεπτα.
  14. Οσο ειναι ακομα ζεστο και μαλακο,στρωνουμε στον παγκο μας λαδοκολλα την πασπαλιζουμε με κρυσταλλικη ζαχαρη.
  15.  Αναποδογυριζουμε το ψημενο παντεσπανι με προσοχη, αφαιρουμε την λαδοκολλα της λαμαρινας.
  16. Παιρνουμε την κρεμα σοκολατας που ειναι ηδη ετομη κραταμε ενα μερος για την επικαλυψη και στην υπολοιπη ριχνουμε τα καβουρντισμενα φουντουκια με τις σταφιδες ανακατευουμε καλα και απλωνουμε με σπατουλα ομοιομορφα το παντεσπανι.
  17.  Με την βοηθεια της λαδοκολλας αρχιζουμε να ρολαρουμε βαζοντας την ενωση απο κατω.
  18. Με την υπολοιπη σοκολατα καλυπτουμε εξωτερικα τον κορμο,με πηρουνι κανουμε τα σχεδιακια και τον διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.Τον τοποθετουμε στο ψυγειο και τον σερβιρουμε την μερα των Χριστουγεννων στο τραπεζι μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Δεκεμβρίου 2013