ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΑΣ...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ....
60
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο
Συστατικά
κριθαράκι 500 γραμμ. χοντρό
χταπόδι 1 1/2 κιλό , κομμένο σε μπουκιές
ελαιόλαδο 1 φλ. τσαγιού
κρεμμύδια 2 ξερά ψιλοκομμένα
πελτε ντοματας 1 κ.σ.
λευκο κρασι 1/2 φλ. τσαγιού ξηρό
μπαχάρι 1 πρέζα
γαρυφαλλο σε σκονη 1 πρεζα
κανέλα σε σκονη 1 πρεζα
ζάχαρη 1 κ.γλ.
πιπερι φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αφου καθαρισουμε πλυνουμε και κοψουμε το χταποδι σε μπουκιες
το βαζουμε
σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά
έως ότου πιούν τα υγρά τους.
Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο
και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη
και σβήνουμε με το κρασί.
Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
Σιγοβράζουμε για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.
Τότε προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Μακαρονοσαλατα Ευκολη Πεντανοστιμη σε 5' Κρύα Σαλάτα Ζυμαρικών Γρηγορη Καλοκαιρινη Σαλατα
Μπακαλιαρος Τηγανητος με Κουρκουτι Φανταστικο