

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ!!!
ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΑΣ...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ....
Συστατικά
- κριθαράκι - 500 γραμμ. χοντρό
- χταπόδι - 1 1/2 κιλό , κομμένο σε μπουκιές
- ελαιόλαδο - 1 φλ. τσαγιού
- κρεμμύδια - 2 ξερά ψιλοκομμένα
- πελτε ντοματας - 1 κ.σ.
- λευκο κρασι - 1/2 φλ. τσαγιού ξηρό
- μπαχάρι - 1 πρέζα
- γαρυφαλλο - σε σκονη 1 πρεζα
- κανέλα - σε σκονη 1 πρεζα
- ζάχαρη - 1 κ.γλ.
- πιπερι - φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αφου καθαρισουμε πλυνουμε και κοψουμε το χταποδι σε μπουκιες
- το βαζουμε
σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά - έως ότου πιούν τα υγρά τους.
- Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο
- και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη
- και σβήνουμε με το κρασί.
- Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
- και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
Σιγοβράζουμε για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. - Τότε προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου