Ειναι πεντανοστιμο..που θα γλυφετε και τα δαχτυλα σας!!!
45
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο
Συστατικά
ελαιόλαδο 1/3 φλιτζ.
χταπόδι 1 1/2 κιλό καθαρισμενο και κομμένο σε μπουκές
κρεμμύδια 6 μέτρια,χαραγμένα σταυρωτά
κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
σκόρδο 1 σκελίδα
ντομάτες 2 χαραγμένες σταυρωτά
δαφνόφυλλο 2
φλουδα πορτοκαλι 1 κομμάτι
μπαχάρι 5-6 κόκκους
ξύδι 1/4 φλιτζ. τσαγιού
λευκο κρασι 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξηρό
πιπερι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρολα με το ελαιολαδο, προσθέτουμε τόσο τα χαραγμένα κρεμμύδια όσο και το ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατευοντας που και που.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι,
τις ντομάτες, τη δάφνη,
το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο.
Προς το τέλος τρίβουμε το πιπέρι. Όταν θα το βγάλουμε από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να ειναι μελωμένη και πηχτή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο