

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ!!!
Ειναι πεντανοστιμο..που θα γλυφετε και τα δαχτυλα σας!!!
Συστατικά
- ελαιόλαδο - 1/3 φλιτζ.
- χταπόδι - 1 1/2 κιλό καθαρισμενο και κομμένο σε μπουκές
- κρεμμύδια - 6 μέτρια,χαραγμένα σταυρωτά
- κρεμμύδι - 1 ξερό ψιλοκομμένο
- σκόρδο - 1 σκελίδα
- ντομάτες - 2 χαραγμένες σταυρωτά
- δαφνόφυλλο - 2
- φλουδα πορτοκαλι - 1 κομμάτι
- μπαχάρι - 5-6 κόκκους
- ξύδι - 1/4 φλιτζ. τσαγιού
- λευκο κρασι - 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξηρό
- πιπερι
Εκτέλεση
- Βαζουμε σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρολα με το ελαιολαδο, προσθέτουμε τόσο τα χαραγμένα κρεμμύδια όσο και το ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατευοντας που και που.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι,
- τις ντομάτες, τη δάφνη,
- το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί.
- Σιγοβράζουμε για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο.
- Προς το τέλος τρίβουμε το πιπέρι. Όταν θα το βγάλουμε από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να ειναι μελωμένη και πηχτή.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου