Υπεροχοι μυρωδατοι και πεντανοστιμοι χταποδοκεφτεδες
στον φουρνο σαν τηγανιτοι.
Ιδανικοι για μεζεδακι με ουζακι η'τσιπουρακι,ακομα και για το σαρακοστιανο μας τραπεζι.
Αξιζουν να δοκιμαστουν!!!
45
Μερίδες: 18 κομμάτια
Δύσκολο
Συστατικά
χταποδι 1 κιλο βρασμενο και ψιλοκομμενο
κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο ψιλοκομμενο
σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
μαιντανο Λιγο ψιλοκομμενο
ανηθο Λιγο ψιλοκομμενο
παξιμαδι 200 γρ. μουλιασμενο σε 350 ml κοκκινο κρασι
ριγανη 2 πρεζες
αλατι
πιπερι
δαφνη 1 φυλλο
ξυδι 50 ml
ελαιολαδο 100 ml
αλευρι για το παναρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαριζουμε και πλενουμε πολυ καλα το χταποδι.
Το βαζουμε σε κατσαρολα με το φυλλο δαφνης το ξυδι 1 ποτηρι νερο
και το αφηνουμε σε μετρια προς χαμηλη θερμοκρασια να βρασει μεχρι να μαλακωσει.(με ενα πηρουνι τρυπηστε το για να δειτε αν μαλακωσε,οταν εισχωρησει με ευκολια το πηρουνι ειναι ετοιμο).
Το στραγγιζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Αφαιρουμε το δερμα με τις βεντουζες του(φευγουν πολυ ευκολα)και σε ξυλο κοπης το ψιλοκοβουμε.
Το βαζουμε σε λεκανη,
ριχνουμε κρεμμυδι σκορδο ανηθο μαιντανο,
τα μουλιασμενα και στημενα παξιμαδια,αλατι,πιπερι,ριγανη το ελαιολαδο
και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα.Βαζουμε στο ψυγειο(προαιρετικα)για 1/2 ωριτσα.
Σε λαμαρινα φουρνου στρωνουμε λαδοκολλα και την ψεκαζουμε με ελαιολαδο.
Παιρνουμε λιγη γεμιση στο χερι μας πλαθουμε τους κεφτεδες,τους αλευρωνουμε καλα,
τιναζουμε να φυγει το περιττο αλευρι
και τους πιεζουμε ελαφρα να πλατυνουν.
Τους τοποθετουμε με την σειρα στην λαμαρινα τους ψεκαζουμε με το ελαιολαδο
και τους ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-180 βαθμους στον αερα μεχρι να κανουν πανω κατω κρουστα σαν να τους ειχαμε τηγανισει, (δεν τους γυρναμε οσο ψηνονται)
και τους σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Οκτωβρίου 2013
ΥΓ:Φυσικα μπορειτε και να τους τηγανισετε οσοι δεν θελετε του φουρνου,αν και δεν διαφερουν με τους τηγανιτους.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο