ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΟ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ!!!

Μια φιλη αναγνωστρια η Ναταλιτσα μου εστειλε αυτη την νοστιμοτατη συνταγη, με απλα υλικα και εντονα αρωματικη οπως γραφει και η ιδια παρακατω . Εγω ομως επειδη δεν ειχα μοσχοχταποδο χρησιμοποιησα χταποδι. Η προταση η δικη μου και της Ναταλιτσας ειναι απλα να την δοκιμασετε...!!!

svg60
Μερίδες: 4 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • χυλοπιτες 400 γρ.
    μοσχοχταποδα 4 καθαρισμένα
    ντοματίνια 200 γρ. , κομμένα στη μέση
    σκορδο λίγο ψιλοκομμένο
    μάραθο φρέσκος
    βασιλικο
    δυοσμο
    ρετσινα 1 ποτήρι κρασιού Μαλαματίνα
    ελαιόλαδο
    αλατι θαλασσινό
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα κρυώνουμε και τα αφήνουμε στο πλάι για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
  2.  Σε λίγο νερό, βράζουμε και τα μοσχοχτάποδα
  3.  μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  5.  Χρησιμοποιούμε ένα καυτό τηγάνι για να τελειώσουμε το ψήσιμο του χταποδιού με λίγο ελαιόλαδο. Αυτό θα τους  δώσει μία γεύση, ανάλογη με αυτήν που θα είχαμε αν τα ψήναμε στη σχάρα.
  6.  Σ’ ένα άλλος σκεύος, σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο,
  7.  προσθέτουμε το σκόρδο
  8.  και σβήνουμε με τη ρετσίνα Μαλαματίνα.
  9.  Περιμένουμε να δέσει η  σάλτσα
  10.  και προσθέτουμε το ψημένο χταπόδι, τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με τα ζυμαρικά. Μία πράσινη σαλάτα μπορεί να συμπληρώσει το γεύμα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 27 Ιανουαρίου 2013