COOKIES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ!!!

Δεν εχω λογια να σας περιγραψω το ποσο νοοοοστιμα ειναι τα συγκεκριμενα cookies. Ειναι εθιστικα και θα ξετρελανουν μικρους και μεγαλους,στο γαλα,στον καφε το τσαι ακομα και σκετα καθε ωρα και στιγμη. Δοκιμαστε τα και απολαυστε τα!!!!

Μερίδες: 24 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο 110 γρ. αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
    αλευρι 220 γρ. για ολες τις χρησεις
    μπεικιν παουντερ 1/2 κ.γλυκου
    αλατι 1 πρεζα
    κουβερτουρα 100 γρ.σταγονες
    φουντουκια 70 γρ. χοντροκομμενα
    κοντιτα πορτοκαλι 70 γρ.
    αβγα 1 ολοκληρο + 1 ασπραδι σε θερμοκρασια δωματιου
    βανιλετα 1
    καστανη ζαχαρη 100 γρ.
    ζαχαρη 100 γρ. κρυσταλλικη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε στον καδο του μιξερ βουτυρο και ζαχαρη να χτυπηθουν μεχρι να ενωθουν,
  2. και κατοπιν προσθετουμε αυγο και ασπραδι,συνεχιζοντας το χτυπημα.
  3. Ανακατευουμε στο αλευρι την βανιλετα,το μπεικιν,το αλατι και τα προσθετουμε στο μιγμα,χτυπαμε για λιγο μεχρι να ενωθουν και σταματαμε το χτυπημα.
  4. Προσθετουμε φουντουκια, σοκολατα, πορτοκαλι
  5.  και ανακατευουμε με σπατουλα πλαστικη πολυ καλα.
  6. Στρωνουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας λαδοκολλα,παιρνουμε απο λιγη ζυμη στα χερια μας και πλαθουμε σαν ενα μικρο κεφτε,αφου καθε φορα που παμε να πλασουμε βρεχουμε με λιγο νερο τα χερια μας γιατι η ζυμη κολλαει,και τα αραδιαζουμε στην λαμαρινα με αποσταση μεταξυ τους καθως στο ψησιμο θα απλωσουν.
  7. Ψηνουμε σε προθερμασμενο καλα φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 10 λεπτα. Ας ειναι μαλακα τα μπισκοτα,οταν κρυωσουν θα ειναι οπως πρεπει,δεν θα παρουν εντονο χρωμα ψησιματος.Μολις βγουν τα βαζουμε σε σχαρα να κρυωσουν πολυ καλα και τα φυλαμε σε μπισκοτιερα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Νοεμβρίου 2014