ΚΡΕΑΤΙΚΑ

CORDON BLEU (ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΛΟΥ)!!!

Τσεπακια σνιτσελ μοσχαριου γεμιστα με καπνιστο ζαμπον και τυρι κασερι. Ενα υπεροχο και πεντανοστιμο πιατο!!! Απολαυστε τα!!!

Μερίδες: 4 άτομα

Συστατικά

  • σνιτσελ μοσχαρι 4 λεπτα
    ζαμπον 4 φετες καπνιστο fouantre
    κασερι 4 φετες
    αβγα 2 χτυπημενα και αραιωμενα με 30 ml νερο
    αλευρι 130 γρ.περιπου
    φρυγανια τριμμενη 100 γρ.περιπου
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    οδοντογλυφιδες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε και στεγνωνουμε καλα τα σνιτσελ. Τα αλατοπιπερωνουμε εσωτερικα.
  2. Απλωνουμε απο μια φετα ζαμπον και κασερι σε καθε σνιτσελ
  3.  και το διπλωνουμε. Κλεινουμε τα ανοιγματα με οδοντογλυφιδες,τα αλατοπιπερωνουμε και εξωτερικα
  4. και τα περναμε ενα ενα πρωτα απο το αλευρι,
  5. μετα απο το αυγο
  6.  και τελος απο την φρυγανια.
  7. Τα τοποθετουμε σε ταψακι με λαδοκολλα και τα αφηνουμε για 1 ωρα στο ψυγειο.
  8. Αν θελουμε να τα τηγανισουμε βαζουμε 1/2 φλ.τσαγιου ελαιολαδο σε αντικολλητικο τηγανι να ζεσταθει και τα τηγανιζουμε σε μετρια θερμοκρασια
  9. μεχρι να παρουν χρωμα
  10.  και τα αφηνουμε κατοπιν σε απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περιττα λαδια.
  11. Διαφορετικα τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα η κρουστα τους.
  12. Οπως και αν τα μαγειρεψουμε ειναι πεντανοστιμα. Σερβιρουμε ζεστα τα σνιτσελ και συνοδευουμε με σαλατα εποχης!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Μαρτίου 2016