Ας ξεκινησουμε γλυκα και νοστιμα την εβδομαδα μας,
οσο και να μας βαραινουν και πικραινουν τα τοσα προβληματα.
ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!
30
Μερίδες: 15 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
αλευρι 3 κουπες τσαγιου κοσκινισμενο
βουτυρο 3 1/2 κ.σουπας λιωμενο
χυμό λεμόνι 1/2 φλυτζανακι του καφε
νερο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
αμυγδαλοψιχα 1 1/2 κουπα τσαγιου τριμμενη
κανελα 1 κ.σουπας
ζαχαρη 3 κ.σουπας
ξυσμα λεμονιου 1 κ.σουπας
ανθονερο 1 κ.σουπας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
μελι 2 κουπες τσαγιου
ζαχαρη 2 κουπες τσαγιου
νερο 1 κουπα τσαγιου
Ελαιολαδο για το τηγανισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αναμιγνυουμε τα υλικα της ζυμης σε λεκανιτσα
και σιγα σιγα ριχνουμε το νερο και ζυμωνουμε
τοσο ωστε να φτιαξουμε μια ευπλαστη και μαλακη ζυμη,και κατοπιν την αφηνουμε για λιγο στην ακρη να σταθει.
Στην συνεχεια σε κατσαρολιτσα ριχνουμε τα υλικα για το σιροπι,ανακατευουμεκαι αφηνουμε ενα 5λεπτο να βρασει και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
Σε ενα λεκανακι ανακατευουμε ολα τα υλικα της γεμισης να ειναι ετοιμα,
και συνεχιζουμε ανοιγοντας 1 η'2 λεπτα φυλλα οπως σας βολευει
το οποιοκοβουμε σε μικρα ορθογωνια κομματια (μεγεθος δαχτυλου).Βαζουμε ενα κουταλακι γλυκου γεμιση κατα μηκος σε καθε κομματι,
το διπλωνουμε 2-3 φορεςκαι πατωντας τις ακρες του με πηρουνι
τα τηγανιζουμε σε μετρια θερμοκρασια
ωσπου να ξανθυνουν,
και στην συνεχεια τα βουταμε στο σιροπι,τα φερνουμεμερικες βολτες να σιροπιαστουν
και με κουταλα τα στραγγιζουμε και τα σερβιρουμεσε πιατελα!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Οκτωβρίου 2011
ΥΓ: Αν σας περισσεψει σιροπακι μην το πεταξετε (τιποτα δεν πεταμε) φυλαξτε το και οταν φτιαξετε λουκουμαδες χρησιμοποιηστε το
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη