ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!!

Μια εξαιρετικη και διαφορετικη για μενα πορτοκαλοπιτα που μου εμπιστευτηκε ενας φιλος και μελος της ομαδας Αφου την μελετησα ρωτησα και απαντηθηκαν οι αποριες μου,αποφασισα να την δοκιμασω,αφου επεμενε τοσο πολυ να την φτιαξω. Και ναι... τελικα ειχε απολυτο δικαιο..σε ευχαριστω πολυ Κ.Σ. Ειναι Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ....!!!! ΑΞΙΖΕΙ να την δοκιμασετε!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αμυγδαλα αναλατα χωρις φλουδα καβουρντισμενα και ψιλοκομμενα 320 γρ.
    Ζαχαρη κρυσταλλικη 300 γρ.
    πορτοκαλια ολοκληρα ακερωτα με την φλουδα πολτοποιημενα 2 1/2 τεμ.
    σιμιγδαλι χονδρο 150 γρ.
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου γεματα
    βουτυρο αγελαδος λιωμενο 80 γρ.
    βανιλιες 3 καψουλακια
    αβγα 7 τεμ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (βρασιμο 5 λεπτα)
    ζαχαρη 700 γρ.
    νερο 600 ml.
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1 τεμ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε τα αβγα με την ζαχαρη για 10 λεπτα
  2.  μεχρι να αφρατεψουν και να γινουν μια λευκη κρεμα.
  3. Αφου εχουμε ετοιμασει τα αμυγδαλα απο καβουρντισμα και τα εχουμε κοψει στο μουλτι (αν θελουμε τα κανουμε και πουδρα αλλα σας συνιστω να ειναι ψιλοκομμενα),Σταματαμε το χτυπημα στα 10 λεπτα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα στο μιγμα
  4. και με πλαστικη μαριζ-σπατουλα αναδιπλωνουμε το μιγμα,δηλαδη ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω μεχρι να ομογενοποιηθουν πολυ καλα τα υλικα.
  5. Βουτυρωνουμε ταψι 34χ26 ριχνουμε το μιγμα
  6.  και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας) μεχρι να παρει χρωμα χωρις να ανοιξουμε καθολου το φουρνο.
  7. Λιγο πριν βγει το γλυκο μας  στα 10 λεπτα βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 5 λεπτα σε μετρια θερμοκρασια. Μολις βγαλουμε το γλυκο το σιροπιαζουμε σιγα σιγα σε ολη την επιφανεια του.
  8. Το αφηνουμε να κρυωσει εντελως μεχρι να ρουφηξει το σιροπι, και μετα το κοβουμε,σερβιρουμε και απολαμβανουμε!!! Τρωγεται πολυ ευχαριστα παγωμενη η πορτοκαλοπιτα και εαν θελουμε και με μια μπαλα παγωτου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Οκτωβρίου 2016