ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!!

Μια εξαιρετικη και διαφορετικη για μενα πορτοκαλοπιτα που μου εμπιστευτηκε ενας φιλος και μελος της ομαδας Αφου την μελετησα ρωτησα και απαντηθηκαν οι αποριες μου,αποφασισα να την δοκιμασω,αφου επεμενε τοσο πολυ να την φτιαξω. Και ναι... τελικα ειχε απολυτο δικαιο..σε ευχαριστω πολυ Κ.Σ. Ειναι Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ....!!!! ΑΞΙΖΕΙ να την δοκιμασετε!!!

Συστατικά

  • αμυγδαλα 320 γρ.ωμα χωρις φλουδα καβουρντισμενα για 10 λεπτα στους 180 βαθμους
    ζαχαρη 300 γρ.
    πορτοκαλια 2 1/2 ολοκληρα ακερωτα με την φλουδα πολτοποιημενα
    σιμιγδαλι 150 γρ.χονδρο
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    βουτυρο 3 κ.σουπας λιωμενο
    βανιλια 3
    αυγα 7
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (βρασιμο 5 λεπτα)
    ζαχαρη 700 γρ.
    νερο 900 γρ.
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη για 10 λεπτα
  2.  μεχρι να αφρατεψουν και να γινουν μια λευκη κρεμα.
  3. Αφου εχουμε ετοιμασει τα αμυγδαλα απο καβουρντισμα και τα εχουμε ψιλοκοψει στο μουλτι (αν θελουμε τα κανουμε και πουδρα αλλα σας συνιστω να ειναι ψιλοκομμενα),Σταματαμε το χτυπημα στα 10 λεπτα και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα στο μιγμα
  4. και με πλαστικη μαριζ-σπατουλα αναδιπλωνουμε το μιγμα,δηλαδη ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω μεχρι να ομογενοποιηθουν πολυ καλα τα υλικα.
  5. Βουτυρωνουμε ταψι 30χ28 ριχνουμε το μιγμα
  6.  και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας) μεχρι να παρει χρωμα χωρις να ανοιξουμε καθολου το φουρνο.
  7. Λιγο πριν βγει το γλυκο μας βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι για 5 λεπτα σε μετρια θερμοκρασια. Μολις βγαλουμε το γλυκο το σιροπιαζουμε σιγα σιγα σε ολη την επιφανεια του.
  8. Το αφηνουμε να κρυωσει εντελως και μετα το κοβουμε,σερβιρουμε και απολαμβανουμε!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Οκτωβρίου 2016