Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μεγαλη λεκανη βαζουμε τα αυγα,το λικερ,το ξυσμα, τον χυμο πορτοκαλιου,το μπαιικιν ανακατευουμε
- και ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι
- μεχρι να εχουμε μια σφιχτη ζυμη(να μην ειναι πολυ μαλακη)ωστε να μπορεσουμε στην πορεια να ανοιξουμε τα φυλλα.
Την αφηνουμε ενα μισαωρο να ξεκουραστει σκεπασμενη.
- Κατοπιν αν εχουμε την μηχανη για ζυμαρικα ανοιγουμε εκει πιο ευκολα τα φυλλα,αλλιως χωριζουμε σε μπαλιτσες την ζυμη και με την βοηθεια του νισεστε ανοιγουμε με τον πλαστη λεπτα φυλλα
- και με το ειδικο οδοντωτο εργαλειο κοβουμε λωριδες φτιαχνοντας διαφορα σχηματα,φιογκακια,μαντηλακια
- η'με την βοηθεια ενος πηρουνιου
- τις διπλωνουμε την ωρα που τηγανιζουμε.Καλο ειναι να υπαρχουν 2 ατομα την ωρα παρασκευης για πιο ευκολια,γιατι εγω ημουν μονη μου και δυσκολευτηκα να φτιαχνω και να βγαζω συγχρονως και φωτογραφιες.
- Βαζουμε σε κατσαρολα ελαιολαδο και αφου καψει ριχνουμε 2 διπλες τις αναποδογυριζουμε να παρουν
ενα χρυσοκιτρινο χρωμα
- και τις βγαζουμε σε απορροφητικο χαρτι.
- Προσοχη στο τηγανισμα να μην σας αρπαξουν γιατι τηγανιζονται αμεσως.
- Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι ανακατευουμε και αφηνουμε να βρασει
- Στον βρασμο θα δουμε να αφριζει με ενα κουταλι ξαφριζουμε και απο την ωρα που θα βρασει το αφηνουμε 1 δεκαλεπτο για να δεσει.
- Αφαιρουμε το σιροπι απο την φωτια και οπως ειναι καυτο και κρυες οι διπλες βαζουμε λιγες λιγες μεσα τις μελωνουμε,και τις αφαιρουμε με τρυπιτη κουταλα σε ταψι.
- Τις πασπαλιζουμε με κανελα,και τριμμενα καρυδια και τις τοποθετουμε σε πιατελα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Δεκεμβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη