ΝΗΣΤΙΣΙΜΑΨΩΜΙ

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΑΓΑΝΑ!!!

Η Βασιλισσα της Καθαρας Δευτερας...!!! Φτιαξτε πεντανοστιμες λαγανες, χωρις καποιο ιδιαιτερο κοπο και κοστος και εντυπωσιαστε την Καθαρα Δευτερα στο Σαρακοστιανο τραπεζι σας. Αξιζουν να τις δοκιμασετε...!!!

svg35
Μερίδες: 20 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 750 γρ. για ολες τις χρησεις
    μαγια 2 φακ.ξερη (16 γρ)
    ελαιολαδο 1/2 κρασοποτηρο
    νερο 1 νεροποτηρο χλιαρο
    αλατι 1 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 κ.γλυκου
    σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι,
  2. ριχνουμε την μαγια με την ζαχαρη
  3.  ανακατευουμε.
  4. Φτιαχνουμε μια λακουβιτσα και εκει ριχνουμε το ελαιολαδο ανακατευουμε
  5. και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο το αλατι,
  6.  ζυμωνοντας μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ευπλαστη ζυμη.
  7. Παιρνουμε την ζυμη την βαζουμε στον παγκο μας και την ζυμωνουμε για 5 λεπτα.
  8. Την βαζουμε στην λεκανη την σκεπαζουμε
  9. και την αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο για 1/2 ωρα.
  10. Προθαιρμενουμε τον φουρνο στους 170-180 βαθμους στις αντιστασεις,και στρωνουμε λαδοκολλα στην λαμαρινα του φουρνου μας. Τωρα η' φτιαχνετε μια μεγαλη λαγανα η' χωριζετε την ζυμη σε δυο ισα μερη οπως εκανα κι εγω,και της δινουμε σχημα οβαλ η'παραλληλογραμμο σε παχος μισου δαχτυλου οποτε οταν ψηθει θα γινει στο παχος ενος δαχτυλου.
  11. Κανουμε δαχτυλιες σε ολη την επιφανεια της λαγανας καθως και μερικες πηρουνιες.
  12. Διαλυουμε σε φλυτζανακι λιγο ζαχαρονερο αλειφουμε ολη την επιφανεια της λαγανας
  13.  και ριχνουμε απο πανω μπολικο σουσαμι για να κολλησει
  14.  και ψηνουμε για 45 λεπτα μεχρι να ροδισει και να ξεροψηθει για οσους τους αρεσει ξεροψημενη.(ψηστε την λαγανα αν θελετε στα δικα σας μετρα και αναλογα τον φουρνο σας)
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Μαρτίου 2013