ΓΛΥΚΑ

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΩ ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ.. ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ..!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

svg90
Μερίδες: 10 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • καταιφι 1 πακετο φυλλο (450 γρ)
    βουτυρο 2 κ.της σουπας λιωμενο
    φυστικια αιγινης 1 φλ.τσαγιου χοντροκομμενα
    κανελα για πασπαλισμα
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 500 γρ.
    νερο 1/2 λιτρο
    κανελα 1 ξυλο
    φλουδα λεμονι
    χυμό λεμόνι 1 κ.σουπας
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
    γαλα 1+1/2 λιτρο φρεσκο
    βανιλια 3
    ζαχαρη 1 φλ.τσαγιου
    ανθος αραβοσιτου 160 γρ.
    κορν φλαουρ 2 κ.της σουπας
    μαστιχα 1 κ.του γλυκου κοφτο κοπανισμενη
    βουτυρο 2 κ.της σουπας
    αυγά 4
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
    σαντιγι 500 γρ.
    κανελα
    φυστίκι αιγίνης

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξανουμε πολυ καλα το καταιφι
  2.  και το στρωνουμε σε ταψι Νο 32. Περιχυνουμε σε ολο το φυλλο να παει παντου το λιωμενο βουτυρο 
  3. και το ψηνουμε 20-25 λεπτα στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδισει.
  4. Οσο ψηνεται το καταιφι βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε ενα  κατσαρολακι να βρασουν για 5 λεπτα.
  5. Αφου κρυωσει το καταιφι ριχνουμε ζεστο το σιροπι να παει παντου,
  6. το πασπαλιζουμε με κανελα και φυστικια το αφηνουμε στην ακρη
  7.  και ετοιμαζουμε την κρεμα μαστιχα.Βαζουμε ολα τα υλικα για την κρεμα στην φωτια,εκτος απο τα αβγα και το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.
  8. Μολις πηξει ριχνουμε το βουτυρο
  9.  και ενα ενα τα αυγα ανακατευουμε (ολα αυτα σε μετρια φωτια)
  10.  την ριχνουμε επανω στο καταιφι και την  στρωνουμε να παει παντου.
  11. Κατοπιν φτιαχνουμε την σαντιγι μας, συμφωνα με τις οδηγιες του κουτιου, και την στρωνουμε επανω απο την κρεμα, ριχνουμε κανελα και φυστικια και το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Απριλίου 2011