ΓΛΥΚΑ

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ!!!

Υπεροχο αρωματικο και πολυ γευστικο εκμεκ με πλουσια κρεμα και βαση τσουρεκιου που μας εμεινε απο τις ημερες του Πασχα!!! Αξιοποιηστε τα τσουρεκια σας φτιαχνοντας αυτο το υπεροχο γλυκισμα. Απολαυστε το!!!

svg30
Μερίδες: 12 κομματια
Μέτριο

Συστατικά

  • τσουρεκι 1 μεγαλο κομμενο σε 12 φετες
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    νερο 600 ml
    ζαχαρη 200 γρ.
    κανελα 1 κ.γλυκου κοφτο τριμμενη
    χυμό λεμόνι Λιγες σταγονες
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    γαλα 1 1/2 λιτρο φρεσκο
    ζαχαρη 210 γρ.(1 φλ.τσαγιου)
    ανθος αραβοσιτου 160 γρ.
    κορν φλαουρ 2 κ.σουπας
    μαστιχα 2 πρεζες κοπανισμενη
    βανιλια 2
    αβγα 4
    βουτυρο 2 κ.σουπας γαλακτος
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
    Γκαρνι ζαχαροπλαστικης 1 κουτι 200 γρ.
    κανελα τριμμενη
    φυστικια αιγινης ψιχα ωμη τριμμενη
    αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο
    Γλασαρισμενα κερασακια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ταψι 30 επι 23 τοποθετουμε τις φετες τσουρεκιου και καλυπτουμε οτι κενα υπαρχουν.
  2. Εχουμε βρασει ολα τα υλικα μαζι για το σιροπι για 4 λεπτα σε μετρια φωτια
  3.  και σιροπιαζουμε το τσουρεκι.
  4. Σε κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα για την κρεμα εκτος απο τα αυγα και το βουτυρο
  5.  και ανακατευουμε μεχρι να δουμε οτι πηζει.Τοτε χαμηλωνουμε την φωτια και ριχνουμε το βουτυρο
  6. και ενα ενα τα αυγα ανακατευοντας συνεχως.
  7. Αφηνουμε να κρυωσει-χλιαρη την κρεμα και την στρωνουμε ομοιομορφα επανω απο το τσουρεκι.
  8. Σε μιξερ χτυπαμε την σαντιγι βαση των οδηγιων του κουτιου,και με κορνε στολιζουμε επανω απο την κρεμα.
  9. Πασπαλιζουμε με κανελα,φυστικια Αιγινης,αμυγδαλο φιλε και κερασακια.
  10. Τοποθετουμε το ταψι μας στο ψυγειο να παγωσει και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 23 Απριλίου 2014