Υπεροχο γλυκο ψυγειου πολιτικο εκμεκ με Πασχαλινα τσουρεκια.
Εξαιρετικο γλυκο με αφρατη κρεμα μαστιχας,φρυγανισμενο και ελαφρα σιροπιασμενο πασχαλινο
τσουρεκι για βαση του γλυκου.
90
Μερίδες: 20 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ
Τσουρεκι σε φετες τοσες ωστε να καλυψουμε την βαση ενος ταψιου 34χ26
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ζαχαρη 400 γρ.
Νερο 350 ml
Κανελα τριμμενη 1κ.γλυκου
Χυμο λεμονιου 1κ.γλυκου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Γαλα φρεσκο 1 1/2 λιτρο
Ζαχαρη 200 γρ.
Ανθος Αραβοσιτου 160 γρ.
Κορν φλαουρ 2 κ.σουπας
Μαστιχα 4 δακρυα κοπανισμενα με 1 κ.γλυκου ζαχαρη
Βανιλια 1 καψουλακι
Αβγα 4 τεμ.
Βουτυρο αγελαδος 50 γρ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Κρεμα γαλακτος παγωμενη με 35% λιπαρα 600ml
Αχνη ζαχαρη 3 κ.σουπας
Αμυγδαλο φιλε καβουρντισμενο
Γλασαρισμενα κερασακια
Κανελα τριμμενη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Στρωνουμε στο ταψι τις φετες τσουρεκιου σε παχος ενος δαχτυλου
και οπου υπαρχουν κενα τα καλυπτουμε με μικρα κομματια τσουρεκιου.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 15 λεπτα περιπου να φρυγανιστουν.
Οσο ψηνεται το τσουρεκι ετοιμαζουμε το σιροπι βαζοντας ολα τα υλικα στην κατσαρολα.
Ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε το ανακατεμα.
Απο την ωρα βρασμου χαμηλωνουμε σε μετρια θερμοκρασια και κραταμε 3-4 λεπτα .
Αμεσως σιροπιαζουμε το τσουρεκι στο ταψι μας και το αφηνουμε στην ακρη να ρουφηξει το σιροπακι.
Για την κρεμα ριχνουμε ολα τα υλικα στην κατσαρολα εκτος απο αβγα και βουτυρο.
Ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας επηξε.
Αφαιρουμε απο την φωτια και προσθετουμε ενα ενα τα αβγα ανακατευοντας πολυ καλα με συρμα
μεχρι να απορροφηθει καλα το αβγο για να προσθεσουμε το επομενο...
και τελος ριχνουμε το βουτυρο ανακατευοντας να λιωσει και αυτο.
Ριχνουμε την κρεμα επανω στο σιροπιασμενο τσουρεκι και την ισιωνουμε να απλωθει ομοιομορφα.
Αφηνουμε να κρυωσει..να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου και καλυπτουμε με διαφανη μεμβρανη
την κρεμα(να ακουμπαει η μεμβρανη την κρεμα για να μην πιασει κρουστα) και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει.
Χτυπαμε στο μιξερ την παγωμενη κρεμα γαλακτος με την αχνη ζαχαρη για 4-5 λεπτα να γινει σφιχτη σαντιγι.
Βαζουμε την σαντιγι σε κορνε για να καλυψουμε την κρεμα.
Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και αφαιρουμε την μεμβρανη.
Με τον κορνε κοβουμε ροζετες και καλυπτουμε ολη την επιφανεια του γλυκου.Πασπαλιζουμε με κανελα,καβουρντισμενο αμυγδαλο και κερασακια.
Παγωνουμε πολυ καλα το γλυκο μας,το κοβουμε μεριδες και σερβιρουμε.
Το γλυκο την επομενη μερα ειναι πολυ καλυτερο απ'οτι να το φατε την ιδια μερα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη