Μια πανευκολη πεντανοστιμη ελιοπιτα με μυρωδατα υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους
και χωριατικο κιτρινο αλευρι,για καθε ωρα και περισταση.
Απολαυστε την!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
αλευρι 500 γρ. κιτρινο χωριατικο
γαλα 500 ml φρεσκο ελαφρα χλιαρο
μαγια 1 φακ.ξερη
ελαιολαδο 50 ml
ζαχαρη 1 πρεζα
κρεμμυδια 4 φρ. ψιλοκομμενα
κρεμμυδι 1 μικρο ξερο ψιλοκομμενο
φετα 200 γρ. τριμμενη
ελιες 250 γρ. της αρεσκειας σας χωρις κουκουτσια κομμενες σε ροδελες
λιαστες ντοματες 6 κομματια ψιλοκομμενες
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
ριγανη 1/2 κ.σουπας
σουσαμι 50 γρ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε λεκανη βαζουμε το χλιαρο γαλα,την μαγια την ζαχαρη
το ελαιολαδο
ανακατευουμε καλα να λιωσει η μαγια και αφηνουμε να ενεργοποιηθει η μαγια.
Κατοπιν ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι
και ανακατευουμε μεχρι να γινει ενας ομοιομορφος χυλος.
Προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα μας μεσα στον χυλο,
ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν μεταξυ τους,
και το ριχνουμε σε λαδωμενο καλά ταψι Νο 28
ισιωνουμε με λαδωμενα χερια την επιφανεια καλα
και πασπαλιζουμε με το σουσαμι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα αναλογα τον φουρνο μας) να εχει παρει χρωμα πανω κατω.
Μολις βγει την κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε.
Τρωγεται πολυ ευχαριστα και κρυα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Φεβρουαρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΟΥΦΛΕ