Σε λεκανη βαζουμε και των 2 ειδων αλευρια κοσκινισμενα,
την μαγια ανακατευουμε πολυ καλα,
κατοπιν το αλατι ανακατευουμε επισης πολυ καλα,και στην συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το νερο
και ζυμωνουμε μεχρι να δουμε εναν πηχτο χυλο.(προσοχη εχει σημασια να ριχνουμε το νερο λιγο λιγο για να μας πετυχει)
Λαδωνουμε μια φορμα στρογγυλη η'μακροστενη ριχνουμε την ζυμη
και την βαζουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε ογκο.(Εγω προθερμαινω τον φουρνο στους 150 βαθμους τον κλεινω και μετα βαζω το ψωμι να φουσκωσει.)
Μολις διπλασιαστει σε ογκο
αναβουμε τον φουρνο στους 180-190 βαθμους στις αντιστασεις και το ψηνουμε για 1 1/2 ωρα περιπου.(καντε το τεστ με το μαχαιρι,καρφωστε την λαμα του μαχαιριου στο ψωμι κι αν βγει καθαρη ειναι ετοιμο).
Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αναποδογυριζουμε σε σχαρα να κρυωσει,το κοβουμε σε φετες και τρωμε την ποσοτητα που θελουμε..
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια