ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΨΩΜΙ!!!

svg90
Μερίδες: 10 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 375 γρ. χωρις γλουτενη(ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ)
    αλευρι 250 γρ. κριθινο
    μαγιά 2 κουτ.σουπας ξερη χωρις γλουτενη
    αλατι 1 κουτ.σουπας
    νερο 600 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανη βαζουμε και των 2 ειδων αλευρια κοσκινισμενα,
  2. την μαγια ανακατευουμε πολυ καλα,
  3. κατοπιν το αλατι ανακατευουμε επισης πολυ καλα,και στην συνεχεια ριχνουμε λιγο λιγο το νερο
  4.  και ζυμωνουμε μεχρι να δουμε εναν πηχτο χυλο.(προσοχη εχει σημασια να ριχνουμε το νερο λιγο λιγο για να μας πετυχει)
  5. Λαδωνουμε μια φορμα στρογγυλη η'μακροστενη ριχνουμε την ζυμη
  6.  και την βαζουμε σε ζεστο μερος να διπλασιαστει σε ογκο.(Εγω προθερμαινω τον φουρνο στους 150 βαθμους τον κλεινω και μετα βαζω το ψωμι να φουσκωσει.) Μολις διπλασιαστει σε ογκο
  7. αναβουμε τον φουρνο στους 180-190 βαθμους στις αντιστασεις και το ψηνουμε για 1 1/2 ωρα περιπου.(καντε το τεστ με το μαχαιρι,καρφωστε την λαμα του μαχαιριου στο ψωμι κι αν βγει καθαρη ειναι ετοιμο). Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αναποδογυριζουμε σε σχαρα να κρυωσει,το κοβουμε σε φετες και τρωμε την ποσοτητα που θελουμε..
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 3 Φεβρουαρίου 2013