ΓΛΥΚΑ

ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ!!!

VALENDINE'S DAY.. Ημερα του Αγιου Βαλεντινου αυριο ημερα του ερωτα και της αγαπης.. Οχι πως περιμενουμε την συγκεκριμενη ημερα να ερωτευουμε και να αγαπησουμε οποιαδηποτε ωρα και στιγμη μπορουμε να εκδηλωσουμε τον ερωτα μας και την αγαπη μας.. Ξενοφερτα εθιμα τα οποια για κερδοσκοπικους λογους γιορταζουμε κι εμεις. Τα ανθοπωλεια και τα ζαχαροπλαστεια χρυσες δουλειες...λεμε τωρα ..γιατι με την κριση ισως οι περισσοτερες να θελησετε να φτιαξετε κατι γλυκο να προσφερετε στο ετερον σας ημισυ με τα χερακια σας. Σας προτεινω λοιπον ερωτικες φωλιτσες γεμιστες με κουφετακια smarties και σοκολατα γκανας. Ενα θα σας πω τις εφτιαξα την Κυριακη και εγιναν αναρπαστες εκει που τις πηγα.. Θα αφησουν τις καλυτερες εντυπωσεις!!!

svg35
Μερίδες: 24 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • καταιφι 450 γρ.
    βουτυρο 150 γρ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 250 γρ.
    νερο 250 ml
    βανιλια 2
    χυμό λεμόνι 1 κ.γλυκου
    λεμονι 1 φλουδα
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΣ
    κουβερτουρα 250 γρ.
    κρεμα γαλακτος 250 ml 35%
    βουτυρο 1 κ.γλυκου
    κουφετακια smarties 2 συσκευασιες
    τρουφα χρωματιστη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεκιναμε με το καταιφι να το ξανουμε.
  2. Παιρνουμε ταψακια αντικολλητικα για μαφινς και τα εχουμε ετοιμα στον παγκο μας. Παιρνουμε ενα μερος καταιφι το φερνουμε 2-3 βολτες στα 2 μας δαχτυλα
  3. και το στρωνουμε στην θηκη του ταψιου ομοιομορφα εχοντας αφησει ανοιγμα ωστε να βαλουμε αργοτερα την σοκολατα.
  4. Συνεχιζουμε τον ιδιο τροπο μεχρι να γεμισουμε τα ταψακια. Λιωνουμε στην φωτια το βουτυρο και με ενα κουταλι της σουπας ριχνουμε απο 1-2 κουταλιες στην καθε φωλιτσα
  5. και τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1/2 ωρα μεχρι να χρυσισουν.
  6. Τα αφηνουμε να κρυωσουν και βαζουμε  ολα τα υλικα για το σιροπι σε κατσαρολακι να βρασουν για 10 λεπτα περιπου σε χαμηλη θερμοκρασια
  7.  και οπως ειναι καυτο το σιροπι και κρυες οι φωλιτσες τις σιροπιαζουμε μια μια, με ενα κουταλι της σουπας με 1-2 κουταλιες.
  8. Στην συνεχεια βαζουμε σε καθε φωλιτσα απο 2 κουφετακια.
  9. Σε μια λεκανιτσα κοβουμε σε μικρα κομματια την κουβερτουρα
  10. και βαζουμε σε κατσαρολιτσα την κρεμα γαλακτος να βρασει..μολις παρει βραση
  11.  την ριχνουμε στην σοκολατα την αφηνουμε 1 λεπτο
  12. και ανακατευουμε πολυ καλα,
  13. προσθετουμε και το βουτυρο και συνεχιζουμε να ανακατευουμε μεχρι να δουμε την σοκολατα να γυαλιζει.
  14. Με ενα κουταλι σουπας γεμιζουμε με προσοχη την καθε φωλιτσα
  15. την γαρνιρουμε με χρωματιστη τρουφα , κουφετακια  αφηνουμε να σταθει η σοκολατα-παγωσει και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 13 Φεβρουαρίου 2013