ΜΕΖΕΔΕΣΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Εξοχικο Κοτοπουλο στη Λαδοκολλα

Ζουμερό, Πικάντικο και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τρυφερό Εξοχικό στη λαδόκολλα με Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο. Σιγοψημενο στο φουρνο γίνεται σκετο λουκουμακι. Ιδανικό για την Τσικνοπέμπτη !!! Καλή Επιτυχία.

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Φιλετο Κοτοπουλο Μπούτι κομμένο σε μεγάλες μπουκιές 1 κιλο
    Κρεμμυδι Ξερο κομμένο σε φέτες 1 τεμ
    Σκορδο 4 σκελίδες ολόκληρες
    Πιπερια Φλωρινης κομμένη μπαστουνάκια 1 τεμ
    Πιπερια Πρασινη κομμένη μπαστουνάκια 1 τεμ
    Τοματα χωρίς τη σάρκα κομμένη κύβους 1 τεμ
    Γραβιερα Κομμένη σε κύβους 250 γρ
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο Πιπερι
    Ριγανη Αποξηραμενη 1 κουτ.γλυκού
    Ελαιόλαδο 50 ml
    Πάπρικα Καπνιστη 1 κουτ.γλυκού

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχουμε πλύνει και στεγνώσει το Φιλέτο Κοτόπουλοαπο τα νερά, το τοποθετούμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.
  2. το κρεμμύδι, το σκόρδο,τις πιπεριές,την τομάτα, την πάπρικα, την ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ανάλογο αλάτι, το ελαιόλαδο και την γραβιέρα.
  3. Τα ανακατεύουμε καλά,
  4. σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη το μπόλ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ωρίτσα.
  5. Στην συνέχεια απλώνουμε στον πάγκο μας σταυρωτά 8 λαδόκολλες (απο 4 για κάθε πουγκί)
  6. και μοιράζουμε το φαγητό μας.
  7. Πιάνουμε όλες τις άκρες απο τις λαδόκολλες τις φέρνουμε στο κέντρο και κλείνουμε σε πουγκί.
  8. Με ένα σπάγγο μαγειρικής που δέν καίγεται, δένουμε καλά τα πουγκιά μας.
  9. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί μας και τοποθετούμε τα πουγκιά μας.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς στον Αέρα για 1μιση ώραπερίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.
  11. 20 λεπτά πρίν βγάλουμε το φαγητό μας, ανοίγουμε τα πουγκιά μας
  12. και τα αφήνουμε να πάρουν το ανάλογο χρωματάκι που επιθυμούμε.
  13. Συνοδεύουμε ιδανικά με τηγανιτές πατατούλες, κρασάκι και Καλή Παρέα.
  14. Καλή Επιτυχία και Καλή σας Ορεξη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Φεβρουαρίου 2022