Υπεροχο γλυκο με αναμνησεις παλιων καλων εποχων!!!
Τραγανη,ελαφρα σιροπιασμενη σφολιατα,γεμιστη με κρεμα patissiere,σαντιγι και κερασακι δινουν την ομορφη πινελια τους στην ομορφη αυτη εμφανιση και γευση του συγκεκριμενου αυτου γλυκου!!!
180
Μερίδες: 18 κομμάτια
Μέτριο
Συστατικά
Σφολιατα 2 φυλλα
Αβγο για αλειμμα 1 τεμ.
Βουτυρο λιωμενο για αλειμμα 1 κ.σουπας
Μεταλλικα χωνακια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ζαχαρη 285 γρ.
Νερο 340 ml
Βανιλια 1 καψουλακι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ PATISSIERE
Γαλα φρεσκο 250 ml
Κρεμα γαλακτος 250 ml
Ζαχαρη 80 γρ.
Βανιλια 1 καψουλακι
Αβγα 1 ολοκληρο
Αβγα 3 κροκους
Κορν φλαουρ κοσκινισμενο 20 γρ.
Αλευρι κοσκινισμενο 20 γρ.
Αλατι 1 πρεζα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Γκαρνι ζαχαροπλαστικης με γευση βανιλιας 1 φακελο
Γαλα παγωμενο 200 ml
Κερασακια γλασαρισμενα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Απλωνουμε στον παγκο μας την σφολιατα και την κοβουμε σε λωριδες 2 εκ.
Με ενα πινελο αλειφουμε ενα ενα χωνακι με το λιωμενο βουτυρο και τυλιγουμε την σφολιατα προσεχοντας να ακουμπαει η καθε λωριδα πανω στην αλλη.
Αφου τελειωσουμε την διαδικασια αυτη,αλειφουμε το καθε χωνακι με αβγο.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα..περιπου 25-30 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)
Αφηνουμε να κρυωσουν καλα και αφαιρουμε τα μεταλλικα χωνακια.
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τα υλικα για το σιροπι να σιγοβρασουν για 10 λεπτα.Αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια του λιγο και βουταμε για δευτερολεπτα τον καθε κορνε να σιροπιαστει.
Τους αραδιαζουμε σε ενα ταψι και τους αφηνουμε κατα μερος.
Για την κρεμα τωρα βαζουμε σε κατσαρολιτσα το γαλα με την κρεμα γαλακτος να ζεσταθουν.
Σε μπολ χτυπαμε τα αβγα με το αλατι,την ζαχαρη.
Στην συνεχεια προσθετουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι και συνεχιζουμε το χτυπημα.
Παιρνουμε το ζεστο γαλα με την κρεμα γαλακτος και τα προσθετουμε σιγα σιγα στο μιγμα αβγων χτυπωντας τα συνεχως.
Στην συνεχεια αδειαζουμε ολο το μιγμα παλι μεσα στην κατσαρολιτσα.
Την τοποθετουμε παλι στην φωτια και ανακατευουμε συνεχως.
Μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας εχει δεσει.
Την αδειαζουμε σε μεταλλικο μπολ να κρυωσει πολυ πιο ευκολα,και καλυπτουµε ακουµπωντας επανω στην επιφανεια της µεµβρανη για να μην πιασει κρουστα.
Αφου κρυωσει την χτυπαμε λιγο να αφρατεψει γεμιζουμε ενα κορνε ζαχαροπλαστικης με την κρεμα και γεμιζουμε τα κορνεδακια μας,αφηνοντας ενα μικρο κενο για να διακοσμησουμε με την σαντιγι.
Για την σαντιγι χτυπαμε τον ενα φακελο με 200 ml παγωμενο γαλα για 5 λεπτα και γαρνιρουμε τα κορνεδακια,και τελος φροντιζουμε να βαλουμε την τελευταια πινελια μας απο ενα γλασαρισμενο κατακοκκινο κερασακι στο κεντρο.Τα διατηρουμε στο ψυγειο μας παγωμενα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα