ΚΕΙΚ

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ!!!

svg60
Μερίδες: 20 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • βουτυρο 125 γρ.κερκυρας
    αλευρι φαριν απ 1 συσκευασια
    ζαχαρη καστανη 2 ποτηρια νερου
    καρυδια 1 φλ.τσαγιου χοντροκομμενα
    καροτα 200 γρ.τριμμενα στο χοντρο μερος του τριφτη
    σταφιδες 1 φλ.τσαγιου ξανθες
    Ξυσμα απο πορτοκαλι απο 1
    κονιακ 1 φλ.μικρο του καφε
    γαλα 1 ποτηρι του νερου
    αβγα 4
    κανελα 2 κ.του γλυκου τριμμενη
    γαρυφαλο 1/4 κ.του γλυκου
    ζαχαρη αχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη,
  2. και μετα ενα ενα τα αυγα.
  3. Κατοπιν ριχνουμε ολα τα μυρωδικα,κανελα,γαρυφαλο,ξυσμα πορτοκαλιου, σταφιδες,καρυδια(τα οποια καρυδια απο την βιασυνη μου ξεχασα να τα προσθεσω) κονιακ,τα καροτα 
  4. και τελος εναλλαξ το αλευρι με το γαλα.
  5. Βουτυρωνουμε μια φορμα την αλευρωνουμε και ριχνουμε το μιγμα.
  6. Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις  για 50 λεπτα περιπου(αναλογα τον φουρνο μας)πρωτα απο κατω και στα  τελευταια 5 λεπτα απο πανω. Ποτε δεν ανοιγουμε τον φουρνο οσο ψηνουμε κεικ γιατι θα μας καθησει. Αφου ψηθει το αφηνουμε λιγο να σταθει το αναποδογυριζουμε σε πιατελα και το πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Δεκεμβρίου 2011