Φανταστικες πεντανοστιμες ζαμπονοκασεροπιτες με το υπεροχο
φυλλο σφολιατας της ALFA!!!
Δοκιμαστε τις!!!
Μερίδες: 8 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
σφολιατα 1 συσκευασια των 2 φυλλων του χεριου σας της ALFA
κετσαπ
κασερι 8 φετες λεπτες
ζαμπον 8 φετες λεπτες
πιπερι φρεσκοτριμμένο
ριγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεπαγωνουμε τα φυλλα βασει των οδηγιων της συσκευασιας.
Απλωνουμε μπροστα μας τα φυλλα με την μεγαλυτερη πλευρα του φυλλου .
Με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε τα φυλλα καθετα στην μεση,
και στην συνεχεια κοβουμε οριζοντια σχηματιζοντας εναν σταυρο.
Ετσι εχουμε απο καθε φυλλο μας 4 κομματια (συνολο 8 ζαμπονοτυροπιτες).
Με πινελο αλειφουμε το καθε κομματι με κετσαπ αφηνοντας ενα μικρο κενο περιμετρικα.
Πασπαλιζουμε με λιγη ριγανιτσα και πιπερι.
Στρωνουμε απο πανω απο ενα κομματι ζαμπον,απο πανω απο μια φετα κασερι.
Αλειφουμε περιμετρικα τα κενα που εχουμε αφησει με νερακι,διπλωνουμε το φυλλο κλεινοντας καλα την γεμιση.
Πιεζουμε με τα δαχτυλα μας να κολησει το φυλλο με το νερο
και κατοπιν με ενα πιρουνακι παταμε καλα τα πλαινα του φυλλου.
Τις αραδιαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωμενη με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
Αφαιρουμε απο τον φουρνο και απολαμβανουμε το υπεροχο φυλλο με την πεντανοστιμη γεμιση.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΟΥΦΛΕ