ΜΠΟΥΦΕΣΟΡΕΚΤΙΚΑΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ!!!

Εαν σας αρεσει το κοτοπουλο,εαν σας περισσεψε κοτοπουλο ψητο η'βραστο,τολμηστε να φτιαξετε,φανταστικους,αρωματικους κοτοκεφτεδες,και για να"γλιστρανε"σως με λιγη μαγιονεζα κετσαπ και μουσταρδα...και ειναι ΜΟΥΡΛΙΑ!!! ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

svg30
Μερίδες: 20 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • κοτοπουλο 300 γρ,ψαχνο ,ψητου η’βραστου
    κρεμμυδι ξερο τριμμενο 1 μεγαλο
    σκορδο ψιλοκομμενο 2 σκ.
    μαιντανο Μερικα φυλλα ψιλοκομμενα
    δυοσμο Μερικα φυλλα ψιλοκομμενα
    φετα 135 γρ. τριμμενη
    γκουντα 150 γρ. η’οποιο κιτρινο τυρι που λιωνει της αρεσκειας σας
    μοσχοκαρυδο 1 τσιμπια
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο 70ml
    αλευρι Λιγο για το παναρισμα
    Καλαμποκελαιο για το Τηγανι 250 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεκοκκαλιζουμε το κοτοπουλο,και το κοβουμε με το μαχαιρι η'το ψαλιδι κουζινας σε πολυ μικρα κομματακια και το βαζουμε σε μια λεκανιτσα.
  2. Προσθετουμε το κρεμμυδι,σκορδο,
  3. μαιντανο,δυοσμο,
  4. τα τυρια,αλατι,μοσχοκαρυδο πιπερι πολυ ελαχιστο ελαιολαδο , ανακατευουμε και ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα μας.
  5. Βαζουμε το καλαμποκελαιο στο τηγανι μας να ζεσταθει,πλαθουμε τους κεφτεδες μας σε μπαλιτσες,τις παιρναμε καλα απο το αλευρι τιναζουμε να φυγει το περιττο αλευρι τους πατικωνουμε ελαφρα
  6.  και τους ριχνουμε στο τηγανι μεχρι να ροδοκοκκινισουν και απο τις 2 πλευρες.
  7. Τους βγαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι να φυγουν τα περισσια λαδια και σερβιρουμε..
  8. Φτιαξτε και μια σως στο πι και φι με μαγιονεζα λιγη κετσαπ και λιγη μουσταρδα και καλη σας ορεξη!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 3 Φεβρουαρίου 2012