ΓΛΥΚΑ

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΜΕ ΣΩΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ!!!

Υπεροχη τραγανη μαστιχωτη μαρεγκα με γεμιση σοκολατα γκαναζ με καραμελωμενα φουντουκια και σουσαμι,λουσμενη με υπεροχη πεντανοστιμη καραμελα. Απολαυστε την!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ
    αβγα 150 γρ.ασπραδια
    ζαχαρη 150 γρ. κρυσταλλικη
    ζαχαρη αχνη 150 γρ. κοσκινισμενη
    άρωμα βανιλιας ή οποιο αλλο θελουμε
    χυμό λεμόνι 2 σταγονες
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
    ζαχαρη 125 γρ. κρυσταλλικη
    κρεμα γαλακτος 100 ml
    βουτυρο 1 1/2 κ.σουπας αγελαδος
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
    μαυρη κουβερτουρα 300 γρ.
    κουβερτουρα γαλακτος 170 γρ.
    κρεμα γαλακτος 400 ml με 35% λιπαρα
    μελι 1 κ.γλυκου
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
    ζαχαρη 100 γρ. κρυσταλλικη
    φουντουκια 170 γρ.
    σουσαμι 1 χουφτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπαμε στον καδο του μιξερ τα ασπραδια με την κρυσταλλικη ζαχαρη σε μετρια ταχυτητα για 15 λεπτα.
  2. Κατοπιν σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε το αρωμα και την αχνη σιγα σιγα
  3.  και με πλαστικη σπατουλα ανακατευουμε ελαφρα.
  4. Στρωνουμε λαδοκολλα σε λαμαρινα του φουρνου μας,και με κουταλιες ριχνουμε στο κεντρο της λαμαρινας την μαρεγκα.
  5.  Με το κουταλι της δινουμε ενα σχημα κυκλικο σχηματιζοντας μια φωλια.
  6. Ψηνουμε σε ελαφρα προθερμασμενο φουρνο στους 90 βαθμους στον αερα για 1 ωρα και 30 λεπτα. Δεν ανοιγουμε καθολου τον φουρνο οσο ψηνεται η μαρεγκα μας.Στην αναγραφομενη ωρα ανοιγουμε τον φουρνο και αν δουμε προσεχτικα οτι ξεκολλαει απο την λαδοκολλα ειναι ετοιμη. Αφηνουμε λιγο μισανοιχτη την πορτα του φουρνου μας να κρυωσει και κατοπιν την αφαιρουμε.
  7. Στο διαστημα ψησιματος της μαρεγκας ετοιμαζουμε τα καραμελωμενα φουντουκια και την γκαναζ. Σε τηγανι αντικολλητικο προσθετουμε κουταλια κουταλια την ζαχαρη μεχρι να λιωσει η μια κουταλια προσθετουμε την αλλη μεχρι να τελειωσει η ζαχαρη μας.Αφαιρουμε απο την φωτια να μην σκουρυνει και πικρισει η καραμελα και προσθετουμε τα φουντουκια τα φερνουμε 2-3 βολτες και κατοπιν το σουσαμι
  8.  ανακατευουμε και τα βγαζουμε σε πιατο η'λαδοκολλα. Βαζουμε την κρεμα γαλακτος στην φωτια να ερθει σε σημειο βρασμου
  9.  και την ριχνουμε σε μπολ οπου εχουμε κομματιασει τις κουβερτουρες το μελι,
  10. αφηνουμε ενα λεπτο να ζεσταθει η σοκολατα
  11.  και με μαριζ (σπατουλα)ανακατευουμε
  12. μεχρι να λιωσει η σοκολατα.
  13. Προσθετουμε τα φουντουκια,αν θελουμε κραταμε λιγα για διακοσμηση ανακατευουμε και βαζουμε την γκαναζ στο ψυγειο να σφιξει ελαφρα.
  14. Για να φτιαξουμε τωρα την καραμελα δειτε ΕΔΩ
  15. Αφου εχει πηξει ελαφρα η γκαναζ την αδειαζουμε προσεχτικα στην φωλια της μαρεγκας,
  16. ριχνουμε ακανονιστες κουταλιες σε ολη την επιφανεια της τουρτας καραμελα την αφηνουμε να κρυωσει και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Μαΐου 2015