ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ!!!

Μονο οταν την δοκιμασει καποιος θα μπορεσει να καταλαβει το ποσο φανταστικη γευση εχει η τυροπιτα μου.Τριων ειδων τυρια και μπεικον τελειος συνδυασμος,το δε τραγανο χειροποιητο φυλλο με τον γεμιστο κοθρο τυριων, απογειωνουν τον ουρανισκο.... Απολαυστε την!!! Για ταψι Νο38

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι 600 γρ. για ψωμι και πιτες
    ελαιολαδο 2 κ.σουπας
    ξυδι 1 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 κ.σουπας
    αλατι 2 κ.γλυκου
    νερο 350 ml χλιαρο
    Νισεστε για το ανοιγμα των φυλλων
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    φετα τριμμενη 550 γρ.
    μοτσαρελα τριμμενη 360 γρ.
    τυρί καπνιστο τριμμενο 200 γρ
    μπεικον 10 φετες
    αλατι ελαχιστο
    πιπερι φρεσκοτριμμενο μπολικο
    μοσχοκαρυδο 2 τσιμπιες
    ελαιολαδο 100-150 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Για πιο ευκολια χρησιμοποιουμε το μιξερ για να ετοιμασουμε το ζυμαρακι μας για το φυλλο. Βαζουμε στον καδο ολα τα υλικα
  2. και τελος ριχνουμε  σιγα σιγα το χλιαρο νερο.
  3. Βαζουμε τον γαντζο ζυμωματος και στην αρχη σε χαμηλη ταχυτητα το μιξερ να ανακατευτουν τα υλικα και κατοπιν δυναμωνουμε την ταχυτητα να ζυμωθει μεχρι να εχουμε μια ομορφη μαλακη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια μας.
  4. Οπως ειναι μεσα στον καδο την σκεπαζουμε με σελοφαν και την αφηνουμε τουλαχιστον μιση ωρα με τρια τεταρτα της ωρας να ξεκουραστει.
  5. Σε μπολ βαζουμε ολα τα τριμμενα τυρια μας,ελαχιστο αλατι αν η φετα μας ειναι αλμυρη,μοσχοκαρυδο,και μπολικο πιπερι. Ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε κατα μερος.
  6. Χωριζουμε την ζυμη μας σε 7 ισες μπαλιτσες.
  7. Με την βοηθεια του νισεστε ανοιγουμε καθε φυλλο μεγαλυτερο απο την διαμετρο του ταψιου ωστε τα φυλλα να εξεχουν εξω απο αυτο.
  8. Λαδωνουμε πολυ καλα το ταψι μας,προσθετουμε το πρωτο φυλλο,το ραντιζουμε με ελαιολαδο,και με τον ιδιο τροπο ανοιγουμε και στρωνουμε τρια φυλλα απο κατω.
  9. Πασπαλιζουμε απο πανω την μιση σχεδον ποσοτητα  τυριων ωστε να καλυψουμε την επιφανεια του φυλλου.(ΠΡΟΣΟΧΗ υπολογιζουμε να κρατησουμε λιγη ποσοτητα για την γεμιση του κοθρου)σκεπαζουμε ολη την επιφανεια με το μπεικον,
  10. πασπαλιζουμε απο πανω παλι με τυρια,
  11. λαδωνουμε καλα τα φυλλα που εξεχουν απο το ταψι και τα ακουμπαμε επανω στην γεμιση.
  12.  Στρωνουμε αλλα τρια φυλλα ενα ενα ραντισμενα με ελαιολαδο τα φυλλα σουρωμενα αυτη την φορα και οχι να εξεχουν εξω απο το ταψι.
  13. Ανοιγουμε το τελευταιο φυλλο, το ραντιζουμε με το ελαιολαδο,πασπαλιζουμε με τυρια,
  14. και το κοβουμε με μαχαιρι στην μεση.
  15. Τα τυλιγουμε αερατα σε ρολο
  16.  και τα βαζουμε περιμετρικα του ταψιου κλεινοντας τα σε κυκλο.
  17. Χαραζουμε την πιτα σε τριγωνα κομματια την ραντιζουμε με ελαιολαδο, και ελαχιστο νερακι
  18.  και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους (αναλογα το φουρνο μας) για 45-50 λεπτα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 28 Οκτωβρίου 2015