ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΥΛΙΧΤΟ

Φανταστικο,τραγανο τυλιχτο γαλακτομπουρεκο με πολιτικο φυλλο,και φυλλο καταιφι,μυρωδατο με βουτυρο αγελαδος και αφρατη βελουδινη κρεμα ηρθε και σας προκαλει να το δοκιμασετε!!!

svg180
Μερίδες: 20 κομμάτια
Μέτριο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    Γαλα φρεσκο 1 λιτρο
    αβγα 2 τεμ.
    Κροκοι αβγων 3
    Σιμιγδαλι ψιλο 50 γρ.
    Σιμιγδαλι χοντρο 50 γρ.
    Βανιλια 1 καψουλα
    Βουτυρο αγελαδος 50 γρ.
    Ζαχαρη 200 γρ.
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    Ζαχαρη 350 γρ.
    Νερο 1/2 λιτρο
    Κανελα ξυλο 1
    Λεμονοκουπα στυμμενη 1
    ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ
    Φυλλο καταιφι 450 γρ.
    Φυλλο πολιτικο . 450 γρ
    Βουτυρο αγελαδος λιωμενο για το ραντισμα των φυλλων 200 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε κατσαρολα βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν.
  2. Σε μια λεκανιτσα χτυπαμε τα αβγα με τους κροκους και προσθετουμε ψιλο και χοντρο σιμιγδαλι,την βανιλια και ανακατευουμε.Παιρνουμε 1 φλυτζανι ζεστο γαλα απο την κατσαρολα και το προσθετουμε στο μιγμα αβγων ανακατευοντας να ζεσταθουν λιγο τα αβγα.
  3. Ολο μαζι το ριχνουμε στην κατσαρολα.
  4. Ανακατευουμε λιγα λεπτα μεχρι να δρσει η κρεμα.
  5. Αφαιρουμε απο την φωτια την κρεμα προσθετουμε το βουτυρο ανακατευουμε και αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει.
  6. Παιρνουμε το φυλλο καταιφι και με τα χερια μας το ξανουμε να αφρατεψει.
  7. Στρωνουμε στον παγκο εργασιας μας ενα φυλλο με την μεγαλη του πλευρα μπροστα μας και το ραντιζουμε με πινελο βουτυρο.Απλωνουμε απο πανω του αλλο ενα φυλλο ραντιζοντας το και αυτο.
  8. Παιρνουμε ενα μερος φυλλο καταιφι και το απλωνουμε κατα μηκος του φυλλου και απο πανω του στρωνουμε επισης κατα μηκος κρεμα.
  9. Στη συνεχεια με προσοχη πιανουμε με τα δυο χερια μας και το ρολαρουμε μια στροφη,κλεινουμε προς τα μεσα τα πλαινα φυλλα δεξια και αριστερα ραντιζοντας τα με βουτυρο και ρολαρουμε μεχρι να κλεισει εντελως το ρολο μας.
  10. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,και τα στρωνουμε σε βουτυρωμενο παραλληλογραμμο ταψι Νο36 επι 28.Ραντιζουμε ολο το γλυκο με οσο βουτυρο μας εχει απομεινει,ραντιζουμε με λιγο νερακι.
  11. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο σε αντιστασεις στους 180 βαθμους για 1 ωρα στην χαμηλη τελευταια σχαρα.
  12. Για το σιροπι βαζουμε ολα τα υλικα μας σε κατσαρολα και ανακατευουμε μεχρι να παρει βραση.Μετα δεν το ακουμπαμε καθολου.Απο την ωρα βρασμου κραταμε 7-8 λεπτα να σιγοβρασει.
  13. Αφου κρυωσει το γλυκο σιροπιαζουμε ομοιομορφα με το καυτο σιροπι.Αφηνουμε να τραβηξει το γλυκο μας καλα το σιροπι το κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Ιανουαρίου 2018