ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΧΤΗ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ KAI ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΑΓΑΝΑΚΙ!!!

Ενα πεντανοστιμο ορεκτικο-μεζεδακι,πικαντικο με απλα και λιγα υλικα με ωραια φινετσατη εμφανιση για το οικογενειακο-εορταστικο τραπεζι αλλα και για τον μπουφε Δικο σας!!!

svg40
Μερίδες: 2 κομμάτια
Εύκολο

Συστατικά

  • Τυρι φετα 2 κομματια τυρι των 100 γρ.το καθενα
    Φυλλο Χωριατικο για Πιτες 1 τεμ.
    πιπερια πρασινη κομμενη ζουλιεν (θα χρειαστουμε 4 μπαστουνακια)
    μπεικον 4 φετες
    σουσαμι καβουρντισμενο λιγο για πασπαλισμα
    μελι ελαχιστο
    ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο μισο μισο για το τηγανισμα 250 ml
    Αλευρι για παναρισμα της φετας ελαχιστο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Απλωνουμε στον παγκο εργασιας μας το φυλλο με το μεγαλυτερο πλατος μπροστα μας,και το χωριζουμε στην μεση. Τοποθετουμε τις δυο φετες μπεικον σταυρωτα περιπου στη μεση του φυλλου. Επανω στο μπεικον ακουμπαμε το τυρι αφου πρωτα το εχουμε αλευρωσει και το εχουμε τιναξει απο το περιττο αλευρι και απο πανω τοποθετουμε τις πιπεριες σταυρωτα.
  2. Διπλωνουμε τις ακρες του μπεικον προς τα επανω να αγκαλιασουν τυρι και πιπεριες
  3. Ανασηκωνουμε την μερια του φυλλου που εχουμε μπροστα μας και σκεπαζουμε το τυρι.
  4. Κλεινουμε τα δεξια και αριστερα πλαινα του φυλλου να ακουμπησουν στο τυρι
  5. και τυλιγουμε σε πακετο. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και για το δευτερο πακετο μας.
  6. Ζεσταινουμε ελαιολαδο σε αντικολλητικο τηγανι και τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα και απο τις δυο πλευρες. Αν θελουμε μπορουμε  να  τα αλειψουμε με ελαιολαδο τα πακετακια μας και να τα ψησουμε στο φουρνο.
  7. Τα αφαιρουμε απο την φωτια χωρις λαδια  επανω σε απορροφητικο χαρτι...
  8. και κατοπιν σε πιατελιτσα σερβιρισματος  και τα ραντιζουμε με λιγο μελι πασπαλιζοντας με καβουρντισμενο σουσαμι και τα σερβιρουμε ζεστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Νοεμβρίου 2017