Ενα ευκολο γρηγορο πεντανοστιμο γλυκισμα για ολη την οικογενεια
για ολες τις ωρες και με τις πιο λιγες θερμιδες...
Καλυτερα να φατε μια τετοια φετα,παρα οποιοδηποτε αλλο γλυκο.
Δοκιμαστε το...!!!
10
Μερίδες: 20 κομμάτια
Πολύ εύκολο
Συστατικά
πορτοκαλι 20 φετες πορτοκαλιου κομμενες σε μισοφεγγαρα με το φλουδι αλλα χωρις κουκουτσια
ζαχαρη 2 κουτ.σουπας (μπορειτε αν δεν θελετε ζαχαρη για ακομα πιο λαιτ να μην τη βαλετε οπως εκανα κι εγω τα δικα μου, και ηταν φανταστικα…για τους υπολοιπους που τρωνε την προσθεσα)
κουβερτουρα 200 γρ
νερο 6 κουτ.σουπας
κανελα 1 πρεζα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε πολυ καλα τα πορτοκαλια τα σκουπιζουμε και σε ξυλο κοπης τα κοβουμε σε ροδελες
και μετα στην μεση να γινουν μισοφεγγαρα.
Τις βαζουμε σε κατσαρολιτσα με ελαχιστο νερακι να βρασουν για 5 μονο λεπτα.
Στην συνεχεια πεταμε το νερο,βαζουμε παλι νεο ελαχιστο νερακι μαζι με την ζαχαρη, και το αφηνουμε σε χαμηλη θερμοκρασια να βρασουν μεχρι να σωθει ολο το νερο.
Αραδιαζουμε τις φετες επανω σε απορροφητικο χαρτι να στραγγιξουν,και ετοιμαζουμε την σοκολατα.
Λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα και προσθετουμε τις 6 κουταλιες νερο και μια πρεζα κανελα.
Αφηνουμε να κρυωσει ελαχιστα η κουβερτουρα και βουταμε μεσα τις φετες να καλυφθουν με την σοκολατα η'ολοκληρα η'την μιση επιφανεια της φετας,
και τις ακουμπαμε επανω σε λαδοκολλα να κρυωσουν η' στο ψυγειο για πιο γρηγορο παγωμα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα