ΖΥΜΑΡΙΚΑΜΠΟΥΦΕΣΣΑΛΑΤΕΣ

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ!!!

Τα καναμε σαλατα γενικως....τα φιογκακια με υλικα που δενουν μεταξυ τους. Μια σαλατα που μπορει να φαγωθει ως κυριως γευμα,χλιαρη η'και παγωμενη.. Απολαυστε την!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • φιογκακια 500 γρ. η’οποια αλλα ζυμαρικα της αρεσκειας σας
    μαρουλι 5-6 μεγαλα φυλλα κομμενα
    ελιες 130 γρ. καλαμων σε ροδελες
    ντοματίνια 150 γρ. χρωματιστα κομμενα στα δυο
    καλαμποκι 150 γρ.βρασμενο
    κρεμμυδια 2 φρεσκα ψιλοκομμενα
    γαλοπουλα 4 φετες βραστη η’καπνιστη
    πιπερια 1 στρογγυλη κομμενη σε καρε
    μανιταρια 200 γρ. κομμενα σε φετες (κονσερβα)
    τυρι κρεμα 155 γρ.
    γιαουρτι 200 γρ. με 2% λιπαρα
    μουσταρδα 1 κ.σουπας
    κετσαπ 1 κ.σουπας
    ελαιολαδο 3 κ.σουπας
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ξυδι βαλσαμικο κρεμα για γαρνιρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε αλατισμενο νερο που βραζει ριχνουμε τα φιογκακια μας
  2. τα ανακατευουμε λιγο στην αρχη για να μην μας λασπωσουν και τα βραζουμε al dente.
  3. Μολις βρασουν τα κρυωνουμε με νερο βρυσης  τα σουρωνουμε και τα αφηνουμε στην ακρη.
  4. Σε μπολ κοβουμε ολα τα λαχανικα μας.
  5. Βαζουμε στο μουλτι το γιαουρτι,το τυρι κρεμα,μουσταρδα,κετσαπ ελαιολαδο και τα χτυπαμε να γινουν μια παχυρευστη κρεμα.
  6. Βαζουμε σε μεγαλη σαλατιερα τα ζυμαρικα μας.
  7. Προσθετουμε τα λαχανικα,
  8. ριχνουμε την κρεμα,
  9. αλατι, μπολικο φρεσκοτριμμενο πιπερι
  10. ανακατευουμε πολυ καλα και ειναι ετοιμη για καταναλωση.Γαρνιρουμε με κρεμα βαλσαμικου ξυδιου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Ιουλίου 2015