ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΦΡΕΣΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ!!!

Γευστικα και μυρωδατα γεμιστα μπακαλιαρακια με μελωμενες πατατες φουρνου!!! Ενας γευστικος συνδυασμος που αξιζει να δοκιμασετε!!!

Συστατικά

  • μπακαλιαράκια 800 γρ.φρεσκα καθαρισμενα
    πράσο 1 κομμενο σε μετριες ροδελες το λευκο τρυφερο μερος του
    κρεμμυδι 1 ξερο κομμενο σε φετες
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    λεμονι 2 λεπτες φετες κομμενες στα δυο
    μουσταρδα 1 κ.σουπας
    χυμό λεμόνι
    ελαιολαδο 50 ml
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    ρίγανη
    πατατες 5 κομμενες σε ροδελες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Στρωνουμε τις καθαρισμενες πατατες σε μετριο ταψι ριχνουμε αλατι, πιπερι, ριγανη ανακατευουμε καλα και τις στρωνουμε ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια του ταψιου.
  2. Τοποθετουμε τα ψαρια επανω στις πατατες,παιρνουμε τις κομμενες φετες λεμονιου και τοποθετουμε στην κοιλια του καθε ψαριου την μια φετα λεμονιου που την εχουμε κοψει στα δυο,δυο φετες δηλαδη στην καθε κοιλια. Γεμιζουμε την καθε κοιλια με οση γεμιση απο τα λαχανικα μας χωραει και την υπολοιπη την σκορπαμε στις πατατες.
  3. Χτυπαμε σε μπολ με ενα πηρουνι η΄στο μουλτι το ελαιολαδο,το λεμονι,την μουσταρδα να γινει ενας πηχτος χυλος και τον περιχυνουμε επανω στα ψαρια.
  4. Προσθετουμε 250-300 ml νερο στο φαγητο σε μια ακρη του ταψιου οχι επανω στα ψαρια,και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να δουμε το φαγητο μας να εχει παρει χρωμα.
  5. Μπορει τα ψαρια να εχουν γινει πιο γρηγορα... τοτε τα αφαιρουμε σε πιατελα προσεκτικα και αφηνουμε να ψηθουν οι πατατες λιγο ακομα. Σερβιρουμε με σαλατα εποχης.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Ιουνίου 2016