Βαζουμε σε κατσαρολα το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν ανακατευοντας για λιγο μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Σε μπολ χτυπαμε τα ολοκληρα αυγα μαζι με τους κροκους.
Προσθετουμε το σιμιγδαλι
την βανιλια και ανακατευουμε.
Παιρνουμε 2 φλ.τσαγιου ζεστο γαλα και το προσθετουμε στο μιγμα αυγων και ανακατευουμε.
Ολο αυτο το προσθετουμε στην κατσαρολα με το ζεστο γαλα
και ανακατευουμε παντα σε μετρια θερμοκρασια
μεχρι να δουμε την κρεμα να εχει δεσει.
Την αποσυρουμε απο την φωτια προσθετουμε την κουβερτουρα με το βουτυρο
και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα και την αφηνουμε εκτος φωτιας κατα μερος.
Εχουμε ξεπαγωσει τα φυλλα βασει των οδηγιων της συσκευασιας.
Παιρνουμε ενα ταψι Νο34χ26 με πινελο το βουτυρωνουμε πολυ καλα και στρωνουμε ακτινωτα τα φυλλα και ενα ενα ραντισμενα με το λιωμενο βουτυρο.Η συσκευασια περιεχει 15 φυλλα.Στρωνουμε τα 10 απο κατω και τα 5 απο πανω.
Προσθετουμε την κρεμα την ισιωνουμε να παει ομοιομορφα παντου στο ταψι γυριζουμε τα φυλλα επανω στην κρεμα βουτυρωνοντας τα καλα.
Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα ραντισμενα ενα ενα με το βουτυρο και με την πλαστικη σπατουλα μπηγουμε τα φυλλα προς τα κατω.δηλαδη στον πατο του ταψιου.
Χαραζουμε σε κομματια το γλυκο και προσθετουμε στις χαρακιες του γλυκου οσο βουτυρο μας εχει περισσεψει.
Ραντιζουμε με ελαχιστο νερακι
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις στην τελευταια σχαρα χαμηλα για 1 ωρα μεχρι να ροδοκοκκινισουν τα φυλλα.
Αφηνουμε να κρυωσει εντελως το γλυκο και τοτε φτιαχνουμε το σιροπι.
Βαζουμε ολα τα υλικα στην κατσαρολα,ανακατευουμε να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε το ανακατεμα.
Απο την ωρα που θα αρχισει να βραζει μετραμε 7 λεπτα ακριβως.
Σιροπιαζουμε ομοιομορφα το γλυκο πασπαλιζουμε με κανελα το αφηνουμε να πιει το σιροπακι του και σερβιρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα