ΓΛΥΚΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!

Υπεροχο,μυρωδατο,γευστικοτατο γαλακτομπουρεκο με σοκολατα κουβερτουρα γαλακτος και το φανταστικο πολιτικο φυλλο της ALFA. Απολαυστε το!!!

Συστατικά

  • πολιτικο φυλλο Μια συσκευασια (450 γρ) Βηρυτου της ALFA
    βουτυρο 225 γρ. αγελαδος λιωμενο για το ραντισμα των φυλλων
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    γαλα 1 λιτρο φρεσκο
    αβγα 2
    αβγα 3 κροκους
    σιμιγδαλι 50 γρ. ψιλο
    σιμιγδαλι 50 γρ. χονδρο
    βανιλια 1 κ.γλυκου εσανς η΄2 καψουλες βανιλιας σκονη
    ζαχαρη 200 γρ.
    κουβερτουρα γαλακτος 170 γρ. κομματιασμενη
    βουτυρο 1 κ.σουπας αγελαδος
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    νερό 250 ml
    ζαχαρη 350 γρ.
    χυμό λεμόνι 1.κ.γλυκου
    λεμονι μισή φλουδα
    κανελα τριμμενη για το πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε κατσαρολα το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν ανακατευοντας για λιγο μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
  2. Σε μπολ χτυπαμε τα ολοκληρα αυγα μαζι με τους κροκους.
  3. Προσθετουμε το σιμιγδαλι
  4.  την βανιλια και ανακατευουμε.
  5. Παιρνουμε 2 φλ.τσαγιου ζεστο γαλα και το προσθετουμε στο μιγμα αυγων και ανακατευουμε.
  6. Ολο αυτο το προσθετουμε στην κατσαρολα με το ζεστο γαλα
  7.  και ανακατευουμε παντα σε μετρια θερμοκρασια
  8.  μεχρι να δουμε την κρεμα να εχει δεσει.
  9. Την αποσυρουμε απο την φωτια προσθετουμε την κουβερτουρα με το βουτυρο
  10. και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα και την αφηνουμε εκτος φωτιας κατα μερος.
  11. Εχουμε ξεπαγωσει τα φυλλα βασει των οδηγιων της συσκευασιας.
  12. Παιρνουμε ενα ταψι Νο34χ26 με πινελο το βουτυρωνουμε πολυ καλα και στρωνουμε ακτινωτα τα φυλλα και ενα ενα ραντισμενα με το λιωμενο βουτυρο.Η συσκευασια περιεχει 15 φυλλα.Στρωνουμε τα 10 απο κατω και τα 5 απο πανω.
  13. Προσθετουμε την κρεμα την ισιωνουμε να παει ομοιομορφα παντου στο ταψι γυριζουμε τα φυλλα επανω στην κρεμα βουτυρωνοντας τα καλα.
  14. Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα φυλλα ραντισμενα ενα ενα με το βουτυρο και με την πλαστικη σπατουλα μπηγουμε τα φυλλα προς τα κατω.δηλαδη στον πατο του ταψιου.
  15. Χαραζουμε σε κομματια το γλυκο και προσθετουμε στις χαρακιες του γλυκου οσο βουτυρο μας εχει περισσεψει.
  16. Ραντιζουμε με ελαχιστο νερακι
  17.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις στην τελευταια σχαρα χαμηλα για 1 ωρα μεχρι να ροδοκοκκινισουν τα φυλλα.
  18. Αφηνουμε να κρυωσει εντελως το γλυκο και τοτε φτιαχνουμε το σιροπι. Βαζουμε ολα τα υλικα στην κατσαρολα,ανακατευουμε να λιωσει η ζαχαρη και σταματαμε το ανακατεμα.
  19. Απο την ωρα που θα αρχισει να βραζει μετραμε 7 λεπτα ακριβως.
  20. Σιροπιαζουμε ομοιομορφα το γλυκο πασπαλιζουμε με κανελα το αφηνουμε να πιει το σιροπακι του και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Ιουλίου 2016