ΖΥΜΕΣΨΩΜΙ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΘΕΟΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

Υπεροχες σπιτικες θεοτραγανες και  πεντανοστιμες  παγκετες χωρις ζυμωμα.Δημιουργειστε με οτι τραβαει η ορεξη και η φαντασια σας για γεμιση και απολαυστε την καθε μπουκια!!!!!!!

svg180
Μερίδες: 4
Εύκολο

Συστατικά

  • ΥΛΙΚΑ
    Μαγια ξερη 1/4 κ.σουπας
    Νερο χλιαρο 325 ml
    Αλατι 1 3/4 κ.γλυκου
    Αλευρι για ολες τις χρησεις 500 γρ.
    Καλαμποκαλευρο 1/2 κ.γλυκου
    Ζαχαρη 1 τσιμπια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. βαζουμε τη μαγια σε μεγαλο μπολ,προσθετουμε το νερο και ανακατευουμε
  2. Στην συνεχεια προσθετουμε το καλαμποκαλευρο με το αλατι οπου τα εχουμε ανακατεψει μαζι και ανακατευουμε και παλι.
  3. Τελος προσθετουμε και ανακατευουμε το αλευρι με τη βοηθεια μιας ξυλινης κουταλας.
  4. μεχρι να ξεκολαει η ζυμη απο τα τοιχωματα του μπολ
  5. καλυπτουμε το μπολ με μεμβρανη και την αφηνουμε να σταθει σε ενα κλειστο φουρνο (η σε θερμο μερος) μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο για 12-14 ωρες.
  6. Η ζυμη την επομενη μερα θα πρεπει να ειναι κολλωδες και με φυσαλιδες.
  7. Βαζουμε σε μια λαμαρινα του φουρνου μας επιφανεια σιλικονης (η αντικολλητικο χαρτι) και πασπαλιζουμε γεναιοδωρα με καλαμποκαλευρο.
  8. χρησιμοποιουμε μια αλευρωμενη σπατουλα για να μαζεψουμε και να αδειασουμε τη ζυμη στην αλευρωμενη επιφανεια.
  9. Με πολυ καλα αλευρωμενα χερια, διαμορφωνουμε τη ζυμη σε ορθογωνιο σχημα
  10. και την κοβουμε σε 4 ισα μερη.
  11. αλευρωνουμε την καθε ζυμη απο τις 4 και με πολυ καλα αλευρωμενα χερια ρολαρουμε με ελαφριες κινησεις και επιμηκυνουμε τη ζυμη μεχρι να παρει το σχημα της μπαγκετας.
  12. Μεταφερουμε με προσεκτικες κινησεις στο προετοιμασμενο (αλευρωμενο) χαρτι ψησιματος
αλευρωνουμε τις μπαγκετες μας ελαφρα καλυπτουμε τις μπαγκετες μας με μεμβρανη και τις αφηνουμε να διπλασιαστουν για 1 1/2  ωρα.προθερμαινουμε το φουρνο στους 260 βαθμους η στην πιο υψηλη θερμοκρασια που διαθετει ο φουρνος.
  1. τοποθετουμε ενα πυριμαχο σκευος γεματο με νερο στην χαμηλοτερη σχαρα του φουρνου.
  2. χρησιμοποιωντας ακονισμενο ψαλιδι κουζινας κοβουμε 4-5 εσοχες στην επιφανεια της καθε μπαγκετας
  3. με σπρει νερου ψεκαζουμε την καθε μπαγκετα..(η' αν θελουμε με ενα πινελο τις ραντιζουμε με νερο)στην ακριβως απο πανω σχαρα οπου εχουμε τοποθετησει το πυρεξ με νερο τοποθετουμε την λαμαρινα με τις μπαγκετες ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν για 15 λεπτα περιπου.και ανα 5 λεπτα ενω ψηνονται τις ψεκαζουμε με νερο.οταν ειναι να κανουμε το δευτερο ψεκασμα, γυριζουμε το ταψι τα μεσα - εξω.
Μολις ψηθουνε και τις βγαλουμε απο το φουρνο,τις αφηνουμε σε μια σχαρα και δεν τις κοβουμε παρα μονο οταν ερθουν σε θερμοκρασια δωματιου οταν θα εχουν κρυωσει εντελως. Η συνταγη ειναι ξενου chef
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 3 Απριλίου 2020