ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΟΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ!!!

Γαριδες βυθισμενες σε πλουσια πηχτη μουσταρδοσκορδατη πεντανοστιμη σαλτσουλα για ουζοτσιπουροκαταστασεις,ιδανικη και για την νηστεια!!! Απολαυστε τις...!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • γαριδες 1 κιλο φρεσκες η’κατεψυγμενες Νο2
    νερο 1 1/2 νεροποτηρο
    σκορδο 4 σκ. λιωμενες στην πρεσα
    κρεμμυδι 1 ξερο λιωμενο στο μουλτι
    λευκο κρασι 1/2 κρασοποτηρο
    μουσταρδα 2 κ. γεματες
    ελαιολαδο 50 ml
    κορν φλαουρ 1 κ.γλυκου γεματο
    χυμό λεμόνι απο 1 μικρο λεμονι
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    μαιντανο Λιγα φυλλα ψιλοκομμενα για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε τις γαριδες,κοβουμε τα κεφαλια και τα αφηνουμε κατα μερος. Αφαιρουμε το κελυφος και με οδοντογλυφιδα βγαζουμε το εντερακι.
  2. Τις πλενουμε καλα και βαζουμε τα κεφαλια με 1 1/2 νεροποτηρο νερο να βρασουν για 5 λεπτα.
  3. Σε αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι με το σκορδο,
  4. προσθετουμε τις γαριδες και τα σωταρουμε ολα μαζι για λιγο.
  5. Σβηνουμε με το κρασι.
  6. Σουρωνουμε τον ζωμο απο τα κεφαλια που βρασαμε σε μπολακι και προσθετουμε μεσα την μουσταρδα,τον χυμο λεμονιου,το κορν φλαουρ ανακατευουμε καλα και το προσθετουμε στο τηγανι με τις γαριδες,
  7. αφηνουμε να παρουν μερικες βρασεις μεχρι να δουμε οτι εχει δεσει η σαλτσουλα.Αλατοπιπερωνουμε,
  8. ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια. Σερβιρουμε με λιγο πασπαλισμενο μαιντανο απο πανω.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Μαρτίου 2015