ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ…

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ!!!

svg20
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • γαριδες 1/2 κιλο φρεσκιες
    κρεμμυδι 1 μετριο ξερο ψιλοκομμενο
    κρεμμυδακια 3 φρεσκα ψιλοκομμενα
    σκορδο 2 σκ.ψιλοκομμενες
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    ουζο 1 φλυτζανακι μικρο του καφε
    ελαιολαδο Λιγο
    αλατι
    πιπερι
    ζαχαρη 1 πρεζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε το σωμα απο τις γαριδες
  2. κρατωντας τα κεφαλια πανω στο σωμα. Αφαιρουμε το εντερο και τις πλενουμε καλα.
  3. Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει, ριχνουμε τις γαριδες και τις σωταρουμε να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες.
  4. Στην συνεχεια ριχνουμε τα κρεμμυδια,το σκορδακι και τα αφηνουμε για 2-3 λεπτα να σωταριστουν ολα μαζι
  5. .Στην συνεχεια σβηνουμε με το ουζο.
  6. Κατοπιν αφαιρουμε τις γαριδες σε ενα πιατο για να ριξουμε την ντοματα και να μην παραβρασουν,πραγμα που εγω δεν εκανα απο βιασυνη. Προσθετουμε την ντοματα  αλατακι, πιπερακι την ζαχαρη και αφηνουμε να βρασει η σαλτσα για 6-7 λεπτα σε δυνατη φωτια μεχρι να πηξει, και κατοπιν ριχνουμε τις γαριδες στη σαλτσα και σερβιρουμε με μπολικο φρεσκο ψωμακι για μεγαλες βουτιες..
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 18 Απριλίου 2011